Min side Kundeservice Bli medlem

Spion og forræder

«En oppslukende bok." Dagbladet, Terningkast 5»

En vanvittig spennende spionthriller fra virkeligheten.

Den sovjetiske KGB-spionen Oleg Gordijevskij jobbet i det skjulte for britiske MI6. Som en av den kalde krigens viktigste dobbeltagenter lekket han informasjon som førte til arrestasjonen av de norske spionene Gunvor Galtung Haavik og Arne Treholt. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

En vanvittig spennende spionthriller fra virkeligheten.

Den sovjetiske KGB-spionen Oleg Gordijevskij jobbet i det skjulte for britiske MI6. Som en av den kalde krigens viktigste dobbeltagenter lekket han informasjon som førte til arrestasjonen av de norske spionene Gunvor Galtung Haavik og Arne Treholt.

Livet hans er som spionroman: oppvokst i en KGB-familie var spionasje hans naturlige karrierevalg. Som dyktig KGB-mann på overflaten ble han KGBs fremste mann i London, samtidig som han lekket til britene i det skjulte. Et dobbeltspill varer sjelden evig, og snart brant det under føttene hans. Kunne han klare å hoppe av til Vesten før arrestasjon og en sikker død ventet ham?

"Den kalde krigen våkner til nytt liv i denne hybriden av dokumentarbok og spionthriller... Et strålende innblikk i en epoke som virker både kjent og besynderlig, både nostalgisk og skrekkinngytende."
NRK

Detaljer

Forlag
Kagge
Språk
Bokmål
ISBN
9788248925989
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
The spy and the traitor

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«En oppslukende bok." Dagbladet, Terningkast 5»

«Knivskarp fortellerkunst. mørk, elegant humor. En dokumentarbok av ypperste klasse som historieinteresserte og samfunnsinteresserte bør kaste seg over.» Aftenposten»

«Strålende spionfortelling . MacIntyre forteller historien drivende godt, med et våkent blikk for detaljer, men mister aldri det store overblikket. en thriller av ypperste merke.» Adresseavisen, Terningkast 6»

«En overveldende non-fiction thriller." The Guardian»

«Den beste sanne spionfortelling jeg noensinne har lest.» John Le Carré»

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Spion og forræder:

Grensen

Kapka Kassabova
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv