Meny
Spion og forræder - Ben Macintyre

Spion og forræder

; Kjersti Velsand (Oversetter)

«Suverent»

Adresseavisen Terningkast 6
En vanvittig spennende spionthriller fra virkeligheten.

Den sovjetiske KGB-spionen Oleg Gordijevskij jobbet i det skjulte for britiske MI6. Som en av den kalde krigens viktigste dobbeltagenter lekket han informasjon som førte til arrestasjonen av de norske spionene Gunvor Galtung Hovig og Arne Treholt. Les mer
Vår pris
199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 199,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

En vanvittig spennende spionthriller fra virkeligheten.

Den sovjetiske KGB-spionen Oleg Gordijevskij jobbet i det skjulte for britiske MI6. Som en av den kalde krigens viktigste dobbeltagenter lekket han informasjon som førte til arrestasjonen av de norske spionene Gunvor Galtung Hovig og Arne Treholt.

Livet hans er som spionroman: oppvokst i en KGB-familie var spionasje hans naturlige karrierevalg. Som dyktig KGB-mann på overflaten ble han KGBs fremste mann i London, samtidig som han lekket til britene i det skjulte. Et dobbeltspill varer sjelden evig, og snart brant det under føttene hans. Kunne han klare å hoppe av til Vesten før arrestasjon og en sikker død ventet ham?

"Den kalde krigen våkner til nytt liv i denne hybriden av dokumentarbok og spionthriller... Et strålende innblikk i en epoke som virker både kjent og besynderlig, både nostalgisk og skrekkinngytende."
NRK
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Adresseavisen
Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788248925989
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The spy and the traitor
Format: EPUB
Filstr: 13.6 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Suverent»

Adresseavisen Terningkast 6

«Ved siden av å være en etter hvert oppslukende spionthriller, gir McIntyres bok et skremmende innblikk i KGB, den kalde krigen – og ikke minst i spioners vanskelige dobbeltliv og psyke.»

, Dagbladet Terningkast 5

«'Spion og forræder' er et strålende innblikk i en epoke som virker både kjent og besynderlig, både nostalgisk og skrekkinngytende. Den kalde krigen er en lang, vond historie som tross alt endte ganske godt. Men det gikk ikke av seg selv, det var på grunn av hardt arbeid og til dels umenneskelige oppofrelser. Og det virker rimelig å føre opp navnet Oleg Gordijevskij på listen over helter som har gjort sitt for å lose oss velberget gjennom dette minefeltet av kaldkrigs-paranoia.»

, nrk.no

«... en dokumentarbok av ypperste klasse som historieinteresserte og samfunnsinteresserte bør kaste seg over.»

, Aftenposten

«Den beste sanne spionfortelling jeg noensinne har lest.» John Le Carré»

«En overveldende non-fiction thriller." The Guardian»