Min side Kundeservice Bli medlem

23 ting de ikke forteller deg om kapitalismen

«Livlig, tilgjengelig og provoserende ... les denne boken»

Sunday Times

«Kapitalismen er det verste økonomiske systemet, bortsett fra alle de andre», skriver forfatteren av denne boken, Ha-Joon Chang, en av vår tids mest toneangivende samfunnsøkonomer. Med overraskende letthet og underfundig humor, snur han alt du tidligere har blitt fortalt om kapitalismen på hodet og viser hvordan markedskreftene egentlig virker. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«Kapitalismen er det verste økonomiske systemet, bortsett fra alle de andre», skriver forfatteren av denne boken, Ha-Joon Chang, en av vår tids mest toneangivende samfunnsøkonomer. Med overraskende letthet og underfundig humor, snur han alt du tidligere har blitt fortalt om kapitalismen på hodet og viser hvordan markedskreftene egentlig virker.
«23 ting de ikke forteller deg om kapitalismen» avslører hvordan frimarkedsideologien som har styrt verden siden 1980-.tallet, bygger på høyst tvilsomme antakelser om hvordan øko.nomien, samfunnet og mennesket fungerer. I rake motsetning til det frimarkeds.entusiastene påstår, hevder denne boken at den markeds.liberale .politikken fører til tregere vekst, økende ulikhet og mer ustabilitet i verden. Men selv om Ha-Joon Chang her viser seg som en av kapitalismens skarpeste kritikere, er han ingen antikapitalist. Det er likevel på høy tid at vi gir slipp på feilslåtte prinsipper og vedtatte sannheter om kapitalismen, og innser at alle økonomiske valg er politiske valg. Det vi trenger, «er intet mindre enn en helt ny visjon for hvordan vi skal organisere økonomien og samfunnet».

Denne boken gir en slagferdig og lettfattelig innføring i kapitalismen og egner seg for enhver som vil forstå hvordan verden faktisk fungerer - og hvordan vi kan forandre den.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
334
ISBN
9788256019472
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
23 things they don't tell you about capitalism
Format
22 x 14 cm
Priser
Bokhandelens sakprosapris til oversettere 2018

Anmeldelser

«Livlig, tilgjengelig og provoserende ... les denne boken»

Sunday Times

«Vittig, opprørsk og usedvanlig fornuftig ... denne boken vil være uvurderlig for fremtiden.»

Observer

«For enhver som ønsker å forstå kapitalismen slik den faktisk fungerer . vil denne boken være uvurderlig.»

The Guadian

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på 23 ting de ikke forteller deg om kapitalismen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv