Min side Kundeservice Bli medlem

Dewey

bibliotekkatten som erobret småbyen og tok en hel verden med storm

Historien om hvordan en liten katt forandret et bibliotek totalt, reddet en vanlig amerikansk småby og til slutt ble verdensberømt. Deweys historie begynner en bitende kald natt da noen dytter den få uker gamle kattungen ned i kassen for returbøker på biblioteket i Spencer. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Historien om hvordan en liten katt forandret et bibliotek totalt, reddet en vanlig amerikansk småby og til slutt ble verdensberømt. Deweys historie begynner en bitende kald natt da noen dytter den få uker gamle kattungen ned i kassen for returbøker på biblioteket i Spencer. Der ble han funnet neste morgen av biblioteksjefen, Vicki Myron, en alenemor som hadde overlevd tapet av familiegården, brystkreft og en alkoholisert ektemann. Dewey sjarmerte henne og resten av staben i senk ved å stable seg på bena og stavre på forfrosne poter bort til hver enkelt og dytte forsiktig til dem som takk for hjelpen. I løpet av de neste nitten årene sluttet han aldri å sjarmere hele Spencers befolkning med sin entusiasme og vennlighet - og ikke minst hans sjette sans når det gjaldt hvem som til enhver tid trengte ham mest

Medlemsvurdering:
Historien om Dewey har gått verden over siden han ble reddet av bibliotekaren Vicki Myron. Likevel er det først i senere år historien har nådd meg. Jeg kjøpte boken og har gått lenge og gledet meg til å begynne å lese den. Boken var absolutt ingen skuffelse. Den forteller om en katt som fikk en helt spesiell plass hos de ansatte på biblioteket og hos de besøkende. Han ble til glede for hele byen. Dewey hadde et langt liv som bibliotekkatt og gjennom boken får man del i hans mange opplevelser. Det fortelles om et nært og godt forhold mellom ham og biblioteksjef Vicki, men ved sin tilstedeværelse rørte han så mange. Dette er virkelig en bok for folk som er glad i katter.

mau

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202533793
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Dewey

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

B
Brit W. Thorsø – 15.06.2016

– Velskrevet, lavmælt fortelling om en fin katt og småbyens bibliotek. Kan føles litt langtrukken, men absolutt leseverdig.

m
mau – 22.05.2010

– Historien om Dewey har gått verden over siden han ble reddet av bibliotekaren Vicki Myron. Likevel er det først i senere år historien har nådd meg. Jeg kjøpte boken og har gått lenge og gledet meg til å begynne å lese den. Boken var absolutt ingen skuffelse. Den forteller om en katt som fikk en helt spesiell plass hos de ansatte på biblioteket og hos de besøkende. Han ble til glede for hele byen. Dewey hadde et langt liv som bibliotekkatt og gjennom boken får man del i hans mange opplevelser. Det fortelles om et nært og godt forhold mellom ham og biblioteksjef Vicki, men ved sin tilstedeværelse rørte han så mange. Dette er virkelig en bok for folk som er glad i katter.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dewey:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv