Min side Kundeservice Bli medlem

Bønn for Tsjernobyl

en fremtidskrønike : utopiens stemmer

"Jeg har alltid med meg to buketter: en til ham, og den andre legger jeg i hjørnet til henne ... Jenta mi reddet meg, hun tok hele strålingsstøyten, hun ble som en strålingsavleder. Så liten. Det lille nurket . Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

"Jeg har alltid med meg to buketter: en til ham, og den andre legger jeg i hjørnet til henne ... Jenta mi reddet meg, hun tok hele strålingsstøyten, hun ble som en strålingsavleder. Så liten. Det lille nurket ... Kan man virkelig drepe med kjærlighet?"
Ljudmila Ignatenko, enken etter brannmannen Vasilij Ignatenko.

På mindre enn tre døgn ble atomkrafteksplosjonen i Tsjernobyl en global katastrofe som rammet og påvirket hele verden. I dag, 30 år senere, begynner vi å danne oss et bilde av de massive ringvirkningene ulykken har fått. Journalisten Svetlana Aleksijevitj, har i tre år reist rundt i de mest utsatte områdene for å samle vitnesbyrd om livene til menneskene som kom tettest på. Hvordan lever de i dag? Hva opptar dem? Hva tenker de om fremtiden? Hva er deres historie?
I Bønn for Tsjernobyl går Aleksijevitj dokumentarisk til verks og lar menneskene fortelle historiene med sine egne ord. De beretter om dyp sorg og stort mot, men også om å tørre å tenke på fremtiden, om hverdagsgleder, livslyst og menneskers evne til å finne nye måter å leve på i møte med en usynlig trussel.

Detaljer

Forlag
Solum
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
361
ISBN
9788256017638
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Cernobyl'skaja molitva
Format
22 x 14 cm
Priser
Kritikerprisen for beste oversettelse 2014

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bønn for Tsjernobyl:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

London

Nazneen Khan-Østrem
Innbundet 
390,- 429,-

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
409,- 449,-

Exit

Belinda Bauer
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv