Kraften

; Knut Ofstad (Oversetter)

Spennende, skummel, ekkel, motbydelig og kvalmende og ett hundre prosent leseverdig. Tankevekkende science fiction om hva som skjer i en verden der kvinner blir fysisk overlegne menn. Les boken før den kommer som tv-serie!

, Aftenposten
En dag oppdager kvinner over hele verden at de har en ny kraft: Hendene deres kan skyte elektriske ladninger - med et lite knips kan de påføre andre mennesker støt, lammelser, grusomme smerter - til og med død. Hva gjør den nye makten med dem? Les mer
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Bestill før 19.12. - få levert til jul

Om boka

Hva vil skje om kvinnene får makten i egne hender?

En dag oppdager kvinner over hele verden at de har en ny kraft: Hendene deres kan skyte elektriske ladninger - med et lite knips kan de påføre andre mennesker støt, lammelser, grusomme smerter - til og med død. Klodens menn må plutselig innse at de ikke lenger har kontroll. Fra nå av er de prisgitt kvinnenes makt: Jentenes Dag har kommet.

Men hva gjør kvinnene med makten de har fått - og hva gjør makten med kvinnene? En åndeløst spennende, futuristisk thriller, en fengslende og flertydig roman og en svimlende utforskning av makt og kjønn.

I romanen møter vi fire skikkelser forskjellige steder i verden - tre kvinner og en mann - som alle får livet forandret av kraften. Hva gjør den nye makten med dem? Hvordan forandres samfunnet, menneskene og forholdet mellom kjønnene? Og er det endelig mulig å bygge en rettferdig verden, nå som mannens undertrykking er borte?

Kraften er en intens leseopplevelse - som vil få deg til å se på verden med nye øyne. 

 

Fakta

Anmeldelser

Spennende, skummel, ekkel, motbydelig og kvalmende og ett hundre prosent leseverdig. Tankevekkende science fiction om hva som skjer i en verden der kvinner blir fysisk overlegne menn. Les boken før den kommer som tv-serie!

, Aftenposten

Hva skjer når jenter får makt? Svært leseverdig og underholdende ... kan fort bli en klassiker.

, Dagsavisen

Kvinner, menn og makt er eit usliteleg tema i litteraturen, i samfunnsdebatten og i talrike par-terapiar. Naomi Alderman kjem med ein knallhard og forfriskande versjon i Kraften. Køyr debatt!

, NRK Bok

Alderman flombelyser virkelighetens kjønnshierarkiske verdensorden.

, Klassekampen

'Kraften' ble fort sammenlignet med 'The Handmaid's Tale' ... Men de to bøkene er egentlig rake motsetninger. ... I 'The Handmaid's Tale' følger Atwood en kvinne nederst på rangstigen, perspektivet er klaustrofobisk, både hun og vi vet svært lite, og her ligger mye av spenningen. Alderman følger mennesker på toppen av samfunnet, og leseren får fullt utsyn. Det gjør det ikke mindre spennende.

, Dagbladet

Alderman lykkes imidlertid godt i sin lekne, men samtidig spennende utforskning av hva som er makt, og hva som er kjønn. Som med de aller beste fabelfortellinger legger man boken fra seg og forundres over dagligdagse ting man bare litt tidligere tok for gitt.

, Dagens Næringsliv