Min side Kundeservice Bli medlem

Han, hun og hen

håndbok i språk og makt

Rydd opp i ordene!

Mange hverdagsord har vært med oss i hundrevis av år og er dermed broer tilbake til et samfunn og en levemåte vi har forlatt. Vi har tatt et oppgjør med mange av holdningene fra den gangen. Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Rydd opp i ordene!

Mange hverdagsord har vært med oss i hundrevis av år og er dermed broer tilbake til et samfunn og en levemåte vi har forlatt. Vi har tatt et oppgjør med mange av holdningene fra den gangen. Kanskje vi skulle hive noen av ordene på søppelhaugen også? Som jomfruhinne, formann, og kvinnelig direktør. Ellers kan vi bli ubevisste budbringere av holdninger vi ikke har.

Holdninger kan endres når språket endres. Hvis vi stadig hører at modige mennesker må være utstyrt med baller, eller at man griner som en jente, påvirker det holdningene våre til kjønn og mot og til kjønn og tårer. Også av den grunn bør vi passe på ordene våre.

Håndbok i kjønnsnøytralt språk er boken for deg som ønsker å bruke et språk som ikke undertrykker. Den inneholder konkrete tips og råd om hvilke ord du bør unngå - og hvilke du kan bruke i stedet. Det ligger mange feller i språket hvis man ikke hele tiden er en bevisst språkbruker, og denne håndboken gjør deg til en detektiv på hverdagsspråket, både det du leser, og det du skriver.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
194
ISBN
9788205566729
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
18 x 13 cm
Nr
8208360

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Han, hun og hen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sol

D.H. Lawrence
Paperback 
49,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv