Jernvognen ; Rittet fra Olesko

Jernvognen av Stein Riverton
Sentralt i Jernvognen står et spøkelsesaktig sagn: Når noen skal dø, kan man høre rullende metallhjul i natten. Det er lyden av vognen som forårsaket godseier Gjærnes' død for lang tid tilbake. Les mer

149,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Jernvognen av Stein Riverton
Sentralt i Jernvognen står et spøkelsesaktig sagn: Når noen skal dø, kan man høre rullende metallhjul i natten. Det er lyden av vognen som forårsaket godseier Gjærnes' død for lang tid tilbake. Nå har den blitt hørt igjen, og et lik blir funnet i skogen. Detektiv Asbjørn Krag får et mord å oppklare.

Boken ble første gang utgitt i 1909. Den er skrevet av forfatter og journalist Sven Elvestad, som under pseudonymet Stein Riverton skrev rundt 100 detektivfortellinger, i tillegg til intervjuer, noveller og reiseskildringer av høy klasse. Jernvognen er forfatterens første store suksess og regnes for å være en fortellerteknisk mesterlig kriminalroman, med overraskende elementer og en finurlig intrige.

Rittet fra Olesko av Max Mauser
Det er desember, 1918. En flokk soldater flykter fra østfronten. De bærer med seg et blått madonnabilde og en hemmelighet som forener dem til døden. Når bildet mange år senere dukker opp i en villa utenfor Oslo, trer de gamle frontkameratene fram og gjør krav på det. Snart bryter voldsomme og dødbringende krefter løs ...


Rittet fra Olesko ble utgitt i 1935. Den er skrevet av forfatter og politijurist Jonas Lie, som under pseudonymet Max Mauser sto bak fem kritikerroste kriminalromaner i perioden 1932-1939. Men som NS-politiker og beryktet SS-leder var Lie en forhatt mann, og etter krigen ble bøkene hans brent og glemt. Forfatterskapet omtales like fullt som et enestående fenomen i norsk kriminallitteratur, med et poetisk og levende språk, snedige intriger og fascinerende persongalleri.

Detaljer

Forlag
Vega forlag
Språk
Bokmål
ISBN
9788282114547
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Jernvognen
Serie
Norske krimklassikere

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jernvognen ; Rittet fra Olesko:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv