Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Den gamle mannen og havet

Gyldendals klassikerslipp våren 2019.

Den gamle mannen og havet er mesterfortellingen og fabelen om fiskeren Santiago og hans kamp for livet med en kjempefisk. Da boken utkom i 1952, hadde det gått tolv år siden Hemingways siste store mesterverk, Klokkene ringer for deg. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gyldendals klassikerslipp våren 2019.

Den gamle mannen og havet er mesterfortellingen og fabelen om fiskeren Santiago og hans kamp for livet med en kjempefisk. Da boken utkom i 1952, hadde det gått tolv år siden Hemingways siste store mesterverk, Klokkene ringer for deg. Mange kritikere hadde begynt å avskrive ham. Men Hemingway briljerte igjen, enklere og mer virkningsfullt enn noensinne.


I Gyldendals klassikerserie har vi løftet fram fire sentrale bøker i Ernest Hemingways forfatterskap. Da Hemingway fikk Nobelprisen i litteratur i 1954, var foranledningen nettopp Den gamle mannen og havet, eller som det het i begrunnelsen fra Svenska Akademien: «for hans kraftfulle og stildannende fortellerkunst, senest vist i Den gamle mannen og havet.»

Medlemsvurdering:
Den cubanske fiskeren Santiago har lenge vært sviktet av fiskelykken, men så endelig en dag gjør han sitt livs store fangst. Han får på kroken den kjempefisken som alle har snakket om, en enorm sverdfisk, som er to fot lengre enn båten hans. Det blir en lang og desperat kamp mellom mann og fisk som fører Santiago langt til havs med fisken forankret til båten. "Den gamle mannen og havet" er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest. Den er vidunderlig godt skrevet, med et rikt og nesten poetisk språk, og skildrer på en utrolig følsom måte kampen mellom Santiago og sverdfisken. Det er en bok jeg har lest flere ganger, og som jeg fryder meg like mye over hver eneste gang.

bokglad

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
73
ISBN
9788205522992
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
The old man and the sea
Format
18 x 12 cm
Serie
Gyldendal pocket
Gyldendal klassiker

Medlemmers vurdering

b
bokglad – 17.12.2009

– Den cubanske fiskeren Santiago har lenge vært sviktet av fiskelykken, men så endelig en dag gjør han sitt livs store fangst. Han får på kroken den kjempefisken som alle har snakket om, en enorm sverdfisk, som er to fot lengre enn båten hans. Det blir en lang og desperat kamp mellom mann og fisk som fører Santiago langt til havs med fisken forankret til båten. "Den gamle mannen og havet" er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest. Den er vidunderlig godt skrevet, med et rikt og nesten poetisk språk, og skildrer på en utrolig følsom måte kampen mellom Santiago og sverdfisken. Det er en bok jeg har lest flere ganger, og som jeg fryder meg like mye over hver eneste gang.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den gamle mannen og havet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jordet

Robert Seethaler
Innbundet 
99,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv