Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Edens have

Gyldendals klassikerslipp våren 2019.

Edens have blir beskrevet som en kunstnerroman, den eneste i Hemingways forfatterskap. Men framfor alt er det en roman om kjærlighet og besettelse. Tiden er 1920-årene, og handlingen er satt til den franske og spanske middelhavskysten. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gyldendals klassikerslipp våren 2019.

Edens have blir beskrevet som en kunstnerroman, den eneste i Hemingways forfatterskap. Men framfor alt er det en roman om kjærlighet og besettelse. Tiden er 1920-årene, og handlingen er satt til den franske og spanske middelhavskysten. Her befinner et ungt par seg på bryllupsreise - forfatteren David Bourne og den vakre og rike konen hans Catherine.Edens have ble påbegynt i 1946, og Hemingway arbeidet med den i femten år, fram til han døde i 1961. Det var en stor begivenhet da den første gang ble utgitt i 1986.I Gyldendals klassikerserie har vi løftet fram fire sentrale bøker i Ernest Hemingways forfatterskap.


Edens have er kanskje den mest følelsesladde romanen hans, og den framstår som et annerledes verk i nobelprisvinnerens enorme repertoar. Selv beskrev Hemingway bokens tema som «lykken i Eden som mennesket må miste».

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
217
ISBN
9788205522978
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
The garden of Eden
Format
19 x 12 cm
Serie
Gyldendal klassiker
Gyldendal pocket

Medlemmers vurdering

E
Ellen – 24.02.2006

– David Bourne er forfatter og på bryllupsreise med Catherine i Spania og Frankrike rundt år 1920. Catherine er sjalu på hans suksess og prøver å begrense dette med fristelser som sex, opphetede krangler og trekantdrama. Til slutt tar galskapen overhånd og det verste som kan skje en forfatter hender.
Hemingways beskrivelser av omgivelsene er nær og tilstedeværende. Likevel preges innholdet av for mange gjentakelser. Sex, mat, alkohol, usikkerhet om kjønn og bading gjentas uten progresjon. Boken var et forfatterprosjekt over 15 år og aldri avsluttet, noe den bærer sterkt preg av. Historien er springende og slutten virker ufullstendig. Duc Mai-The leser fortellingen med en litt slentrende stemme, akkurat slik fortellingen går frem.
Det er David som forteller, men Catherine som bærer historien. Etter å ha lest "Edens have", stiller jeg spørsmålene: Hvilket forhold hadde David til faren, hvordan traff han Catherine, hva bringer Catherine inn i forholdet som gjør at David fortsatt elsker henne og hvorfor utsletter han seg selv og er med på alle påfunnene hennes. Jeg føler meg litt snytt ...

B
Bodega – 12.12.2005

– Ernest Hemingway rakk aldri å fullføre Edens Have før han rettet geværet mot seg selv og trakk av. Heldigvis for oss lesere var romanens sentrale innhold i hovedsak ferdig, slik at det i ettertid kun har vært nødvendig med tilføyelser for å gi fortellingen språklig flyt. Romanen handler om et nygift par på bryllupsreise ved Middelhavet. Den kvinnelige hovedpersonen heter, i likhet med i romanen "Farvel til våpnene" Cathrine. Den mannlige hovedpersonen, David, er forfatter, og tidlig aner vi Cathrines sjalusi mot mannens forfatterskap og berømmelse.
Hun velger å "prøve" David ved å introdusere ham for en annen kvinne. Et "villet" trekantdrama utspiller seg, og spillet rundt dette er temaet i Hemingways siste roman. En svært lesverdig bok fra en av tidenes største forfattere. Finnes også som lydbok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Edens have:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kala

Colin Walsh
Innbundet 
247,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv