Farvel til våpnene

Krig og undergang. Gyldendals klassikerslipp våren 2014.
Farvel til våpnene bygger på Hemingways egne opplevelser som frivillig i ambulansetjenesten i Italia under første verdenskrig. Hemingway beskriver frykten, kameratskapet og motet hos menneskene han møter. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Krig og undergang. Gyldendals klassikerslipp våren 2014.
Farvel til våpnene bygger på Hemingways egne opplevelser som frivillig i ambulansetjenesten i Italia under første verdenskrig. Hemingway beskriver frykten, kameratskapet og motet hos menneskene han møter. Samtidig er boken en tragisk kjærlighetshistorie om den amerikanske løytnanten Frederic Henry og den engelske sykepleieren Catherine Barkley. De forelsker seg i hverandre, og omstendighetene tvinger dem til å flykte sammen til Sveits.

Farvel til våpnene er blitt stående som en av de viktigste beskrivelsene av første verdenskrig. Romanen er også filmatisert flere ganger.

Ernest Hemingway (1899-1961) debuterte i 1923 med Three Stories & Ten Poems. Deretter fulgte en novellesamling og en roman, før Hemingway med ett slag ble berømt over hele Europa med romanen The Sun Also Rises i 1926.

Hemingway er kjent som både eventyrer, krigskorrespondent og krigshelt, storviltjeger, storfisker, don juan med fire ekteskap og dranker - men mest av alt er han kjent som forfatter. Hemingway inspirerte unge forfattere verden over med sin isfjellteknikk; den knappe og tilsynelatende nøytrale prosaen. I 1954 fikk han Nobelprisen i litteratur.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
329
ISBN
9788205462281
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
A farewell to arms
Format
19 x 12 cm
Serie
Gyldendal klassiker

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Farvel til våpnene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Veien

Cormac McCarthy
Paperback 
160,- 229,-
 

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Årene

Annie Ernaux
Paperback 
160,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv