Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Felâtun bey og Râkim efendi

«Med oversettelsen av _Felâtun bey og Râk.m efendi_ får også norske lesere muligheten til å dykke ned i en ikke altfor fjern fortid, der spørsmålene som reises kan bidra til å nyansere vårt eget bilde av dagens Tyrkia så vel som av gårsdagens.»

Klassekampen, Bokmagasinet

"Felâtun bey og Râkim efendi" (1875) er eit av dei mest kjende verka til den folkekjære tyrkiske forfattaren Ahmet Mithat. Det er ein samtidsroman frå Det osmanske riket, skriven i ein periode prega av vestleggjering. Les mer

254,-

279,- Spar: 25,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

"Felâtun bey og Râkim efendi" (1875) er eit av dei mest kjende verka til den folkekjære tyrkiske forfattaren Ahmet Mithat. Det er ein samtidsroman frå Det osmanske riket, skriven i ein periode prega av vestleggjering. Romanen kan både lesast som ein parodi på feilslått europeisering og som eit bidrag til å setje tradisjonelle samfunnsordningar under debatt.

For å balansere impulsane frå aust og vest, skaper forfattaren to parallellfigurar. Felâtun bey, den europeiserte snobben, lever eit dekadent liv, med alvorlege følgjer. Motspelaren Râkim efendi representerer tradisjonelle, muslimske verdiar og arbeidsmoral. Stilistisk kombinerer Ahmet Mithat impulsar frå populære europeiske føljetong-romanar med ironien i den orientalske forteljartradisjonen og skuggeteateret. Romanen er også eit interessant tidsdokument som gir lesaren eit unikt innblikk i Istanbul på slutten av 1800-talet.

Detaljer

Forlag
Skald
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
217
ISBN
9788279593102
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Felâtun Bey ile Râkim Efendi
Format
19 x 13 cm
Priser
Kritikerprisen for beste oversettelse 2020
Serie
Skalds klassikarar

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Med oversettelsen av _Felâtun bey og Râk.m efendi_ får også norske lesere muligheten til å dykke ned i en ikke altfor fjern fortid, der spørsmålene som reises kan bidra til å nyansere vårt eget bilde av dagens Tyrkia så vel som av gårsdagens.»

Ingeborg Fossestøl, Klassekampen, Bokmagasinet

«Sjarmerande roman frå ei kulturell brytingstid.»

Odd Wilhelm Surén, Dag og Tid

«Boka er ironisk, munter og småfrekk, men syner òg fram konfliktar. Ims nytter i si spretne og energiske omsetjing eit spekter av kraftfulle og folkelege vendingar: ei kvinne er 'ei kraftig, fransk dundre' og ei bukse som sprekk 'trong som eit pølseskinn'. Resultat er ei norsk bok der 150 år gamle karakterar og omstende vert særs levande.»

Kritikarprisen for beste omsetjing, Norsk kritikerlag

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Felâtun bey og Râkim efendi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lenz

Georg Büchner
Paperback 
208,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv