Meny

Krig

; Tom Lotherington (Oversetter)

Nyoppdaget manuskript fra en av det 20. århundrets viktigste forfattere.

Det var en litterær sensasjon da det i 2021 ble kjent at flere tusen manussider av Louis-Ferdinand Céline hadde dukket opp. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 02.05.2023

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 02.05.2023

Nyoppdaget manuskript fra en av det 20. århundrets viktigste forfattere.

Det var en litterær sensasjon da det i 2021 ble kjent at flere tusen manussider av Louis-Ferdinand Céline hadde dukket opp. Seksti år etter forfatterens død ble Krig, den første av tre nye bøker, utgitt.

Krig er en fortelling med sterke selvbiografiske elementer, hvor Céline går inn i kjernen av sitt livs viktigste erfaring: de fysiske og mentale traumene fra krigens slagmark.

I romanen følger vi korporalen Ferdinand, som blir såret i kamp i Flandern under første verdenskrig. Han tilbringer sin rekonvalesenstid på sykehuset Peurdu-sur-la-lys, hvor han blir tatt hånd om på ymse vis av en geskjeftig sykepleierske og knytter vennskapsbånd med lurvete eksistenser. Han har unnsluppet døden, men krigen og menneskets bestialitet har fratatt ham alle illusjoner: «Jeg har fått krigen inn i huet. Den har satt seg på hjernen.»

Céline er en av det 20. århundres mest innflytelsesrike og kontroversielle franske forfattere. Krig er sannsynligvis skrevet rundt 1934, to år etter at Reise til nattens ende kom ut, og er en viktig brikke i hans liv og forfatterskap.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788205585461
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Guerre
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger