Min side Kundeservice Bli medlem

Kristin Lavransdatter

"Kristin Lavransdatter" er høydepunktet i Sigrid Undsets forfatterskap, og det var denne historiske romantrilogien som gav henne Nobelprisen i litteratur. "Kransen" skildrer Kristins oppvekst og ungdom og hennes nære forhold til faren, storbonden Lavrans. Les mer

199,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

"Kristin Lavransdatter" er høydepunktet i Sigrid Undsets forfatterskap, og det var denne historiske romantrilogien som gav henne Nobelprisen i litteratur. "Kransen" skildrer Kristins oppvekst og ungdom og hennes nære forhold til faren, storbonden Lavrans. Hun er lovet bort til Simon, sønnen på nabogården, men Kristin forelsker seg i den staselige adelsmannen Erlend av Husaby. Hun setter seg opp mot familie, slekt og kirke og trasser seg til ekteskap med Erlend. Da bærer hun allerede hans barn. "Husfrue" beskriver Kristin og Erlends liv på storgården Husaby. Kristin føder syv sønner, og forholdet til hennes elskede Erlend blir satt på sterke prøver. "Korset" avslutter historien om Kristin og Erlend og deres konfliktfylte samliv. Som gammel kvinne ser Kristin endelig sammenhengen mellom sitt jordiske liv og forholdet til Gud. Hun vandrer pilegrimsveien til Nidaros.

Medlemsvurdering:
Fordi den har fått mange priser, terningkast seks å terningkast fem å nobelpris og næres pris. Filmen om Kristin Lavransdatter på dvd er så godt laget av regissør Sigrid Undset.

Guro Torkehagen Skumsrud

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
1269
ISBN
9788203359002
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
21 x 13 cm
Serie
Kristin Lavransdatter 1-3

Medlemmers vurdering

B
Bente D. Solheim Kristensen – 17.02.2019

– Kristin Lavransdatter

G
Guro Torkehagen Skumsrud – 07.09.2017

– Fordi den har fått mange priser, terningkast seks å terningkast fem å nobelpris og næres pris. Filmen om Kristin Lavransdatter på dvd er så godt laget av regissør Sigrid Undset.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kristin Lavransdatter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Logg inn

Handlekurv