Min side Kundeservice Bli medlem

Lys i august

roman

Lys i august, første gang utgitt i 1932, er en av det 20. .århundrets store romaner. Handlingen er lagt til Yokna.patawpha County, det samme fiktive sørstatslandskapet som vi kjenner fra romanene Larmen og vreden og . Les mer

399,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Lys i august, første gang utgitt i 1932, er en av det 20. .århundrets store romaner. Handlingen er lagt til Yokna.patawpha County, det samme fiktive sørstatslandskapet som vi kjenner fra romanene Larmen og vreden og .Absalom, Absalom!. Temaer som rasisme, kjønn og religion utforskes her gjennom en intens fortelling som kretser rundt livene til noen av William Faulkners mest minneverdige roman.karakterer: den fryktløse og troskyldige Lena .Grove, på leting etter faren til barnet hun bærer i magen; den tidligere presten Gail Hightower, hjemsøkt av visjoner om et galopperende kavaleri fra Borgerkrigen; og Joe Christmas, en fortvilet og desperat skikkelse som ikke kjenner sannheten om sitt eget opphav, som ikke vet om han er svart eller hvit. I løpet av romanen forvandles Joes tragiske skjebne til et kraftfullt bilde på det moderne menneskets livssituasjon: et menneske som ikke vet hva det er og som aldri vil kunne vite det.


Foruten å være en ypperlig roman, regnes Lys i august som en av Faulkners mer tilgjengelige verker, og fungerer som en utmerket introduksjon til et svært rikt og komplekst forfatterskap.

William Faulkner (1897-1962), født i Mississippi, er en nobelprisvinnende amerikansk forfatter. Han betraktes som en av 1900-tallets viktigste fornyere av romanformen, og er særlig kjent for sine eksperimentelle, stilistisk utfordrende og dristige romaner, som for eksempel Larmen og vreden og Absalom, Absalom!. I 1949 mottok han nobelprisen i litteratur, og like før sin død mottok han Pulitzer-prisen for andre gang.

Detaljer

Forlag
Solum
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
467
ISBN
9788256017942
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Lys i august
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lys i august:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Byen

William Faulkner
Innbundet 
349,-
 

Bygda

William Faulkner
Innbundet 
349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv