Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Madame Bovary

frå livet i provinsen

«Gullvinnar: Denne vakre bokserien er preget av en slagkraftig estetikk som ikke går på tvers av det litterære uttrykket. Bøkene befinner seg et sted mellom hardcover og pocket innbundet som flexibind med klaff - en nyvinning. De klassiske litterære verkene har fått et tydelig seriepreg med flertydige, slående, ikoniske illustrasjoner og spesialtegnet skrift.»

Årets vakreste bøker

Gustave Flauberts gjennombrot Madame Bovary, vert sett på eit hovudverk i moderne fransk litteratur. Den tragiske kjærleikshistoria om bondejenta Emma som drøymer om eit lidenskapeleg og ekstravagant sosietetsliv, har blitt dramatisert, filmatisert og adaptert utalege gongar. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Gustave Flauberts gjennombrot Madame Bovary, vert sett på eit hovudverk i moderne fransk litteratur. Den tragiske kjærleikshistoria om bondejenta Emma som drøymer om eit lidenskapeleg og ekstravagant sosietetsliv, har blitt dramatisert, filmatisert og adaptert utalege gongar. Den er litterært sett svært presis og fortel ei historie som er fascinerande å lesa for ei brei lesargruppe.
I dette verket har Flaubert klart å løfte ein banal historie opp til å famne noko større. Han skildra inngåande si eiga samtid, som han sjølv mislikte og opplevde som meiningslaus. Romanen kan tolkast som ein kritikk av den franske borgarskapen og banda småbysamfunnet la på kvinner midt på 1800-tallet. Samstundes borar han djupt i menneskesinnet og skildrar ei kvinne ramma av det samtida hadde teke til å gi merkelappen «hysteri».

Medlemsvurdering:
Jeg leste denne boka da jeg var student, og ble grepet av denne vakre historien. Den håpløse romantikeren Emma som har lest så mange romaner at hun tror at livet skal bli like romantisk. Jeg har abonnert på Verdensbiblioteket siden 2002, så jeg har fått denne to ganger. Men en veldig hyggelig dame på kundeservice kunne fortelle meg at nå har jeg rundet hele serien. Og jeg har ei diger hylle full av utrolig mange vakre og fantastiske leseropplevelser! Det ble ikke gitt ut 100 bøker, men ikke langt unna. Absolutt verdt det!

Siri Lie Størkersen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Skald
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
492
ISBN
9788279592570
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Madame Bovary : moeurs de province
Format
19 x 13 cm
Serie
Skalds klassikarar

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Gullvinnar: Denne vakre bokserien er preget av en slagkraftig estetikk som ikke går på tvers av det litterære uttrykket. Bøkene befinner seg et sted mellom hardcover og pocket innbundet som flexibind med klaff - en nyvinning. De klassiske litterære verkene har fått et tydelig seriepreg med flertydige, slående, ikoniske illustrasjoner og spesialtegnet skrift.»

Juryen, Årets vakreste bøker

«Margunn Vikingstad har levert en oppsiktsvekkende god oversettelse på det vakreste nynorsk.»

Karin Gundersen, Morgenbladet

«Dette er porno for bokelskere, rett og slett.»

Siss Vik, Siss Vik

«Dette er så forseggjort at det er nesten ikke er mulig å finne det bedre.»

Vidar Kvalshaug, Nrk Studio 2

Medlemmers vurdering

J
Johannes Kyvik – 03.04.2019

– Madame Bovary

J
Johannes Kyvik – 06.03.2019

– Madame Bovary

S
Siri Lie Størkersen – 29.07.2016

– Jeg leste denne boka da jeg var student, og ble grepet av denne vakre historien. Den håpløse romantikeren Emma som har lest så mange romaner at hun tror at livet skal bli like romantisk. Jeg har abonnert på Verdensbiblioteket siden 2002, så jeg har fått denne to ganger. Men en veldig hyggelig dame på kundeservice kunne fortelle meg at nå har jeg rundet hele serien. Og jeg har ei diger hylle full av utrolig mange vakre og fantastiske leseropplevelser! Det ble ikke gitt ut 100 bøker, men ikke langt unna. Absolutt verdt det!

K
Kari Johansen – 28.07.2016

– Det er en stor skuffelse at det blir sånt rot levering av Verdens-biblioteket. Denne boken har jeg fått tidligere, det er bok nr.to i serien. Og nå viser det seg at alle de opprinnelige hundre titlene ikke lenger er tilgjengelig, at noe er solgt ut. Veldig dårlig at dere ikke har klart å holde orden og levere alle disse bøkene, jeg har abonnert veldig lenge, og betalt masse penger for disse bøkene, og nå blir allikevel ikke serien komplett

M
Mona – 28.07.2016

– Klassiker som fortsatt holder mål.

G
Geir Helmersen – 27.07.2016

– STOR bok

R
Rose-Marie – 07.06.2009

– Da den unge legen Bovary etter et mislykket ekteskap som ender med enkemannsstand, gifter seg på nytt med den skjønne Emma, tror han at han har sikret seg lykken for resten av sitt liv. Men aldri har vel noen kvinne vært ham fjernere enn nettopp hans egen kone. Fru Bovary har forlest seg på romantiske romaner og drømmer om et liv med mye selskapelighet og med seg selv i sentrum. Livet med Bovary ute på landsbygda kjeder henne nærmest til døde, og han når på ingen måte opp til hennes standard om en mann hun kan beundre. Hun vemmes av sin bondske mann, som ikke har fine manerer eller et romantisk sinnelag. Dessuten er han ikke en gang rik. Jo mer mannen hennes jobber for å tekkes henne, jo mer trekker hun seg vekk i avsky. I tillegg til utroskapsaffærer, oppfører madame Bovary seg som om mannen hennes var rik, og hun pådrar familien etter hvert en uoverkommelig gjeld. Ikke bare styrter hun selv i avgrunnen, men hun drar hele familien sin med seg. Denne historien besnæret meg, og jeg leste den ut i løpet av ganske kort tid. Språket i boka er nydelig!

t
tonemor – 09.05.2009

– Det er sjeldent jeg bruker så lang tid på en bok, men Madame Bovary ble stadig lagt vekk etter kort lesing eller andre bøker ble prioritert istedet, før jeg endelig tok den opp igjen og ikke gav meg før den var utlest. Boka er en klassiker, og vi møter den unge Emma, fylt av håp og drømmer for fremtiden, som gifter seg med landsbylegen Charles. Charles er kjedelig og "vanlig", og ekteskapet og hverdagen blir ikke helt som forventet. Emma prøver etterhvert å finne den store kjærligheten, som hun har lest om i utallige bøker og dagdrømt om, gjennom utroskap ... Den største grunnen til at lesingen dro ut er nok fordi jeg synes tempoet i boka var alt for tregt og at det i tillegg var lite dramatikk og store høydepunkter. Selve historien og hovedpersonen er jo forsåvidt interessant, men jeg savnet noe der som virkelig grep tak i meg og gjorde lesingen til god underholdning. Men språket likte jeg. Beskrivelsene er fine, og jeg liker at de er inngående. Språket sto absolutt ikke "i veien" for innholdet. Slutten er både tragisk og ironisk, men ingen overraskelse egentlig. Jeg kommer til å lese boka igjen ved en senere anledning.

M
Martin S – 07.04.2008

– Litteraturhistorisk ser man periodens skifte gjennom denne romanen. Kritikken av romantikken er åpenbar, mens den modernistiske stilen er tydelig. Å sette pris på denne romanen som lesning og som historisk signifikant stykke er to forskjellige ting, og det bør man som leser være klar over. Jeg har problemer med å verdsette den som roman alene, da det er produsert litteratur av samme form og struktur i ettertid som jeg mener er bedre, og som samtidig ga meg mer som ren leseopplevelse. Allikevel, leser du den med kjennskap til perioden og verkets betydning vil du garantert la deg imponere. Emmas dykk ned i hennes romantiske la Manga, for å hinte til den tydelige Don Quijote-parallellen, er interessant og mye bedre beskrevet enn det man finner i det meste av dagens romantisk orienterte litteratur. Jeg anbefaler denne, og om du liker den, som veldig mange jo gjør, anbefaler jeg at du lærer mer om bakgrunnen for den. Da vil den imponere deg enda mer.

e
esk – 17.12.2004

– Det har vært sagt mye dumt om 'Madame Bovary'. For det første har det vært hevdet at boka karakteriseres av en nøytral fortellerstil. Dette er ikke riktig: tvert imot møter vi her en forteller (tidlig i romanen identifisert som 'vi', for så ikke å dukke opp igjen) som nesten hatsk utleverer sine personer. Alt er skildret med en raffinert, subtil og ondskapsfull ironi, og det er dette som gir boka mye av dens særpreg – og storslåtte og tragiske humor. En annen ting som ofte har vært hevdet om 'Madam Bovary' er at det ikke skjer noe, at boka handler om "ingenting". Man skal være en svært overfaldisk leser for å hevde noe slik; faktisk har boka en nokså klassisk dramatisk oppbygning, med en jevnt stigende spenningskurve som kulminerer ved romanens tragisk-ironiske slutt. 'Madam Bovary' er et av verdenslitteraturens store verk. Fremstillingen er forbausende moderne, det er nesten sjokkerende at boka kom ut i 1857. Flaubert er kjent som en av de største stilistene; setningene er presise, stramme – alltid på jakt over den representative detalj. Dette er besettende lesning om konflikten mellom virkelighet og fantasier og ønsker.

C
Christin – 23.10.2004

– Da jeg leste "Madame Bovary" tok det først en stund før jeg ble interessert. Fortellingen om en jente som leser for mye kjærlighetsromaner og forventer for mye av mannen og ekteskapet er kanskje ikke så spennende. Men "Don Q" aspektet er ikke det som fenger mest. Det er på måten hun etterhvert oppsøker disse drømmene hun har hatt, de som ikke doktor Bovary lever opp til. Det er hvordan hennes første elsker Rudolph utnytter henne og knuser henne, og så hvordan rollene helt skifter i hennes forhold til Leo. Det er en god og innsiktsful psykologisk beskrivelse av en kvinne som bare blir mer og mer kompleks og interresant. Boken anbefales - kom bare forbi de første sidene!

M
Margrete – 19.10.2004

– Madame Bowary er en veldig interessant bok om en kvinnes skjebne på 1800 tallet i Frankriket. Madame Bowary er påvirket av de romantiske historiene hun har lest i bøker og hun drømmer om en storslagen og lidenskapelig kjærlighet som skal "redde" henne fra et alminnelig liv. Ekteskapet med James Bowary er en skuffelse og hun begir seg inn i hemmelige kjærlighetsforhold med to andre menn, hvor hun er hengitt til illusjonen om en stor kjærlighet som står over alt annet og legitimerer bedrag og moralsk forfall. Boka handler om hvordan et menneskes enorme egoisme og selvsentrering er destruktive krefter som til slutt får tragiske konsekvenser for flere mennesker. Boka er skrevet med dyp innsikt i et menneskes psykologisk kompliserte sinn og om hvordan jag etter status, falske verdier og bedrag til slutt ender med ulykke.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Madame Bovary:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gilead

Marilynne Robinson
Innbundet 
363,- 399,-

Knivtid

Kim Hiorthøy
Innbundet 
390,- 429,-
 

Dyret

Heidi Furre
Paperback 
199,-
 

Dam

Claire-Louise Bennett
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv