Meny
Nær livets ville hjerte - Clarice Lispector

Nær livets ville hjerte

roman

; Anne Elligers (Oversetter)

«Clarice Lispector har den litterære magien som får så mange . til å forgude henne.»

, Klassekampen
I denne romanen møter vi den sterke og rebelske Joana, som gifter seg med Otávio, men som har vanskelig med å finne seg til rette innenfor det ekteskapelige livets rammer og begrensninger. Vi møter også Lídia, Otávios tidligere kjæreste, som i motsetning til Joana ønsker å virkeliggjøre seg gjennom å gifte seg og etablere familie. Les mer
Vår pris
229,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 229,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

I denne romanen møter vi den sterke og rebelske Joana, som gifter seg med Otávio, men som har vanskelig med å finne seg til rette innenfor det ekteskapelige livets rammer og begrensninger. Vi møter også Lídia, Otávios tidligere kjæreste, som i motsetning til Joana ønsker å virkeliggjøre seg gjennom å gifte seg og etablere familie. Men mer enn de ytre hendelsene preges romanen av Joanas indre landskap. Hun virker å vente på en åpenbaring som aldri kommer. Hun analyserer hvert øyeblikk av livet og gir seg hen til alt hun ikke forstår, uredd for å bryte med alt og alle og starte et nytt liv.

Debut-romanen Nær livets ville hjerte er en skaptisk betraktning av ekteskapet, skrevet av tjueårige Clarice Lispector som akkurat har avsluttet sine jusstudier og arbeider som journalist. Samme året gifter hun seg med en vordende diplomat. Boken blir hyllet som noe helt nytt innen romankunsten da den utkommer i Brasil i 1944. Den dag i dag hører den fortsatt til blant forfatterens mest elskede og omtalte bøker.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Solum Bokvennen
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 220
ISBN: 9788274887312
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Perto do coraçáo selvagem
Format: 19 x 12 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Clarice Lispector har den litterære magien som får så mange . til å forgude henne.»

, Klassekampen

«Å lese Clarice Lispectors debutroman minner om første gang man oppdaget virkelig litteratur.»

, Morgenbladet