Min side Kundeservice Bli medlem

Stoner

"Livet til Stoner kryper under huden på deg og får deg til å betrakte deg selv og ditt eget liv. Dette er en bok som fortjener å bli lest."

Adresseavisen

Stoner av John williams er en nyoppdaget klassiker som har gått sin seiersgang rundt verden og trollbinder stadig nye lesere. Denne dypt rørende, lysende romanen er en stille, men perfekt leseropplevelse. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Stoner av John williams er en nyoppdaget klassiker som har gått sin seiersgang rundt verden og trollbinder stadig nye lesere. Denne dypt rørende, lysende romanen er en stille, men perfekt leseropplevelse.

William Stoner er født mot slutten av det 19. århundre i en lutfattig bondefamilie i Missouri. Han blir sendt til universitetet for å studere agronomi, men forelsker seg i stedet i litteratur og omfavner livet som akademiker. Etter som årene går, møter Stoner motgang på motgang: Hans ekteskap inn i en respektabel familie fremmedgjør ham fra foreldrene, hans karriere bremses, hans kone og datter vender seg vekk fra ham og en skjellsettende forelskelse blir satt under press fra trusselen om skandale. Hans liv er stille, og etter hans død er det få som husker ham. Likevel, med oppriktighet, medfølelse og en intens kraft avdekker denne romanen universelle verdier. Stoner forteller om de konflikter, tap og seire som mennesker gjennomlever selv om de ikke noteres i historiebøkene og tar tilbake betydningen av hvert enkelt menneskes liv. Denne dypt rørende, lysende romanen er en stille, men perfekt leseropplevelse.

Medlemsvurdering:
En veldig spesiell bok som en kan si om at den er tidsløs i sin beskrivelse av menneskers valg i livet. En tenksom bok.

Hermien Prestbakmo

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
270
ISBN
9788202436209
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Stoner
Format
21 x 14 cm
Nr
8054649

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Livet til Stoner kryper under huden på deg og får deg til å betrakte deg selv og ditt eget liv. Dette er en bok som fortjener å bli lest."

Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa

"Det er en svært vakker bok om et trist, men likevel vakkert liv.

Atle Nilsen,, Bok 35.no

"Stoner lurer seg inn på lesaren, men etterlèt ei kjensle av å vere storma."

Eivind Myklebust, Ny Tid

"Stoner bærer alle tegn på en real hype. Men romanen, som ryster ved leserens bevissthet, fortjener alle superlativene som er blitt den til del(...)Williams' prosa er hard og fullkommen; liksom hugget i stein. På samme tid er den mildt arkaisk (det gir språket en følelse av beherskelse og kontroll) og briljant energisk i sine beskrivende partier."

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

"Det er ikke hovedsakelig på setningsnivå romanen imponerer, men i den panoramiske utsikten som tegner seg over «opphopningen av år» og «akkumulerte tilfeldigheter og omstendigheter». 65 år blir synliggjort med smått og stort. Er utholdenheten og den krummede nakken en nødvendighet, eller er det uanstendig bruk av livets potensial? Eller som Stoner selv spør seg mot slutten: «Hva forventet du?»"

Elin Kittelsen, Klassekampen

"Fortellingen om den på samme tid veke og standhaftige Stoner er et dypt menneskelig dokument og derfor en bok som er vond, men verdt å lese."

Anne Schäffer, Bergens Tidende

"Episk, men aldri svulstig.(...) en bok som klarer å skildre en manns liv, og en tidsepoke, på en så treffende måte at det virker som om setningene er trykket i gullfarge slik de stråler opp fra sidene.(...) dette er nettopp en temmelig «perfekt leseropplevelse»."

Erle M. Sørheim, Dagbladet

Medlemmers vurdering

H
Hermien Prestbakmo – 05.03.2019

– En veldig spesiell bok som en kan si om at den er tidsløs i sin beskrivelse av menneskers valg i livet. En tenksom bok.

I
Ingrid Engen – 19.12.2017

– Stemmen i boken sier et sted, han skjønte gjennom ord det ikke kunne settes ord på. Ei setning jeg ikke glemmer så lett. Den forteller om en forfatter som klarer så til de grader å gå bakenfor ordene. Romanen har en estetikk, atmosfære, er sanselig, spennende alt i et ordinært livsdrama. Brilliant.

T
Tine Brodersen – 30.07.2017

– En helt utrolig god bok! Dette er desidert en av mine favorittbøker, og jeg leser gj. snittlig én bok i løpet av fem uker! En levende-fortellende bok, troverdig, rørende, herlig språk! Du kommer tett innpå mennesker på godt og vondt. Denne boka kan jeg lese igjen og igjen..

M
Marit Hoff – 27.07.2016

– Virkelige mennesker i en særegen og spesiell historie. Fengsler fra start til mål.

M
Marit Hoff – 27.07.2016

– Personlig og interessant historie, fengslende skrevet. Personbeskrivelsene er troverdige og virkelige. Gjør sterkt inntrykk

T
Terje Meyer Nilssen – 13.03.2016

– Stoner

T
Thea Irene Brox Rasmussen – 11.03.2016

– Min favoritt i 2015. En helt spesiell historie om den begavede William Stoner, fra enkle kår til et akademisk miljø. Hans strevsomme tilværelse både med utdannelse og i mer privat sammenheng, gjorde dypt inntrykk på meg.

B
Berit Kristiansen – 02.03.2016

– Syns det er en middelmådig og overfladisk bok om en mann med en familie som ikke fungerer. Det virker som om hans livsmotto er "hvis du bare lar det være, går det sikkert over". Skjønner rett og slett ikke at "alle" gir den terningkast 6.

M
Mariann Vatne Ystad – 26.01.2016

– Denne boka bør ingen gå glipp av!

C
Cecilie – 26.01.2016

– Denne boken er en perle. En mektig og stillferdig historie om et helt liv. Den fikk meg til å tenke, bli sinna, gråte, le - jeg tror jeg var innom hele følelsesspekteret. Anbefales sterkt. En bok jeg aldri vil glemme, og som jeg garantert vil lese igjen.

R
Reidun – 26.01.2016

– Stoner

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stoner:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Vrakeren

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv