Meny
Romerske dikt - Sulpicia

Romerske dikt

; Iris Aasen Brecke (Oversetter)

«Iris Brecke klarer å oppfylle sin ambisjon om å skape en gjendiktning som ligger «så tett opptil den latinske som mulig» og samtidig «gi god mening for en moderne norsk leser». Jeg kan ikke vurdere diktene opp mot originalen, men er imponert av måten hun ivaretar versemålet på, løsningene er overbevisende. Å lese Sulpici gir et verdifullt gløtt inn i en verden fylt av begjær og martrende usikkerhet ved ikke å vite om følelsene er gjengjeldt.»

Kjærlighetsdikt fra den romerske antikken.

Romerske dikt er en samling av dikt fra den romerske antikken, skrevet av poeter i den litterære sirkelen rundt aristokraten Messalla (64 f.Kr.-8 e. Les mer
Vår pris
299,-
Spar
30,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 299,-
Spar: 30,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Kjærlighetsdikt fra den romerske antikken.

Romerske dikt er en samling av dikt fra den romerske antikken, skrevet av poeter i den litterære sirkelen rundt aristokraten Messalla (64 f.Kr.-8 e.Kr.), en av Romas høytstående beskyttere av litteratur. Kjærlighet og begjær er hovedtematikken i denne høyst unike diktsamlingen; her finnes blant annet diktene til Sulpicia (født ca. 40 f.Kr.), den eneste kvinnelige dikteren fra den romerske antikken som er bevart, og diktene skrevet av poeten som skjuler seg bak det gåtefulle pseudonymet Lygdamus.

Kjærlighet var et hett politisk tema i tiden diktene ble skrevet: Etter at Augustus ble keiser i Romerriket, innførte han strenge morallover som innskrenket borgernes mulighet til å leve ut sitt kjærlighetsliv som man selv ønsket. Hvordan står dette i forhold til synet på kjærlighet som kommer til uttrykk i diktsamlingen? Kvinnelige og anonyme diktere fra antikken er i liten grad blitt bevart, og Sulpicia og Lygdamus er dermed viktige representanter for marginaliserte stemmer.

Gjendiktet fra latin av Iris Aasen Brecke
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 76
ISBN: 9788205544031
Utgave: 1. utg.
Format: 25 x 17 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger