Min side Kundeservice Bli medlem

Filmmusikk

historie, analyse, teori

Denne boken har høstet internasjonal anerkjennelse og første utgave er blant annet oversatt til engelsk og kinesisk. Peter Larsen beskriver filmmusikkens utvikling fra de første stumfilmene frem til den moderne lydfilmen. Les mer

459,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Denne boken har høstet internasjonal anerkjennelse og første utgave er blant annet oversatt til engelsk og kinesisk. Peter Larsen beskriver filmmusikkens utvikling fra de første stumfilmene frem til den moderne lydfilmen. I denne andre utgaven er det, foruten generell oppdatering, også lagt til et kapittel om filmmusikk i tiden etter 1990.
Underveis i sin historiske gjennomgang tar forfatteren for seg filmmusikkens grunnfunksjoner med utgangspunkt i en rekke næranalyser av klassiske filmer som Fritz Langs Metropolis, Howard Hawks' The Big Sleep, Alfred Hitchcocks North by Northwest og flere andre. Analysene demonstrerer både noen generelle synspunkter på filmmusikk og noen praktiske grep som kan danne grunnlaget for andre filmmusikalske analyser. I bokens avsluttende kapitler diskuteres sentrale teoretiske spørsmål knyttet til filmmusikkens psykologiske funksjoner.

Boken er den første samlede fremstilling av filmmusikkens historie og teori på norsk.

«Filmmusikk i dag er ikke bare der for å underbygge filmen, nei den er nok like viktig som skuespillet og regien. Da er det riktig og viktig og ha en bok om emnet som evner å fortelle om dens utvikling fra 1800 tallet fram til dagens digitale virkelighet. Boken anbefales alle som er opptatt av film og musikk som noe mer enn tidtrøyte, for denne boken gir ett svært godt utgangspunkt for å forstå både filmen og musikken.»
Tore Stemland i Musikk fra Norge

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
280
ISBN
9788215021232
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Filmmusikk
Format
22 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Filmmusikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stargate

Ingvild H. Rishøi
Innbundet 
308,- 339,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv