Min side Kundeservice Bli medlem

Solaris

roman

«'Solaris' er en uforglemmelig science fiction-klassiker om utforskningen av et mystisk, levende hav på en fjern planet.»

Joanna Rzadkowska, Morgenbladet

I en fjern kant av verdensrommet ligger planeten Solaris. Overflaten er dekket av en mystisk, flytende substans som kan anta de mest utrolige former. Dette oseanet har gitt grunnlag for myriader av teorier om intelligent liv, og i over hundre år har forskere fra jorden forsøkt å løse Solaris' gåte. Les mer

349,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I en fjern kant av verdensrommet ligger planeten Solaris. Overflaten er dekket av en mystisk, flytende substans som kan anta de mest utrolige former. Dette oseanet har gitt grunnlag for myriader av teorier om intelligent liv, og i over hundre år har forskere fra jorden forsøkt å løse Solaris' gåte.

Psykologen Kris Kelvin ankommer forskningsstasjonen på Solaris og oppdager raskt at det ikke bare er den vanlige besetningen som befinner seg om bord. Stasjonen er hjemsøkt av skapninger som synes å ha opphav i besetningens minner. Kelvin blir selv konfrontert med en naturtro kopi av sin avdøde kone, Harey. Kan det være oseanet som frembringer disse såkalte «gjestene», og i så fall, hvorfor?

Kultklassikeren «Solaris» fra 1961 er en psykologisk thriller, en tragisk kjærlighetshistorie, en vitenskapssatire og en elegi over menneskets ensomhet i universet. Romanen innbyr til refleksjoner omkring menneskets plass i universet og om hvordan man kan forstå en utenomjordisk eksistens som er radikalt forskjellig fra alt vi kjenner fra før.

Oversatt fra polsk av Julia Wiedlocha.

Stanislaw Lem (1921-2006) er en polsk forfatter, essayist og futurolog. Han regnes som en av verdens fremste science fiction-forfattere. «Solaris» er hans mest kjente roman og har blitt oversatt til over 40 språk. Boken ble filmatisert av Andrej Tarkovskij i 1972 og Steven Soderbergh i 2002.

Stanislaw Lem (1921-2006) var en polsk forfatter av satirisk og filosofisk science-fiction-litteratur. Hans bøker er oversatt til 40 språk og er solgt i over 27 millioner eksemplarer.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
262
ISBN
9788256020355
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Solaris
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«'Solaris' er en uforglemmelig science fiction-klassiker om utforskningen av et mystisk, levende hav på en fjern planet.»

Joanna Rzadkowska, Morgenbladet

«'Solaris' er like morsom og full av uhygge som Kafka, Borges og Beckett»

Kenneth Moe, Aftenposten

«Det virker helt utrolig imponerende av Julia Wiedlocha som har oversatt den til norsk. Jeg leste at Stanislaw Lem har vært veldig misfornøyd med flere oversettelser av boka hans (.) Jeg har ikke lest den polske versjonen, men jeg vil være så dristig å si at jeg tror Lem ville likt denne, hvis han kunne lest den norske»

Miriam Folland, Kulturstripa i NRK

«Så mange oversettelser sendes ut i bokflommen uten den nødvendige formidlingen, men Wiedlocha har ikke bare skrevet etterord, hun har også arrangert en todagers festival for romanen (en «Lemiade»). Resultatet har vært en uvanlig bred og fyldig mottakelse for en utgivelse av denne typen. Sånn kan det altså gå når både verket, oversettelsen og formidlingen holder toppnivå. Bravo!»

Morgenbladets kulturelle adventakalender

«'Solaris' er en vakker og uvanlig beretning om kjærlighet, kjærlighetens vilkår og stiller fundamentale eksistensielle spørsmål.»

Fartein Horgar, Legekunsten

«Stanislaw Lem er helt der oppe blant de virkelig store med sin roman om den tenkende planeten Solaris.»

Kjetil Røed, Vårt Land

«Denne romanen har tålt reisa ifra galaksane og 1960-tallet og er sannsynlegvis enda meir treffande og uhyggeleg no enn då. Kvifor? Rett og slett fordi han blir meir realistisk år for år.»

Marta Norheim, NRK, Åpen bok

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Solaris:

Dune

Frank Herbert
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dune

Frank Herbert
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv