Jordomseilerne

litterære reiser i naturkultur

August 1928. Om bord i losskøyta «Teddy» ser Erling og Julie Tambs Norge synke i havet bak seg. Erling er kaptein, Julie mannskap, og målet er å seile jorda rundt. «Verden lå åpen for oss», skriver Erling. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

August 1928. Om bord i losskøyta «Teddy» ser Erling og Julie Tambs Norge synke i havet bak seg. Erling er kaptein, Julie mannskap, og målet er å seile jorda rundt. «Verden lå åpen for oss», skriver Erling. Etter 20 000 mil forliser «Teddy», men siden legger andre ut i deres kjølvann - og skriver om det.

Jordomseilerne tar for seg seilernes reisebøker. Disse er en viktig del av reiselitteraturen og den maritime kulturen, men er i stor grad oversett i litteraturhistoria og nærmest ukjente utenfor seilernes kretser.

Magne Drangeid tar for seg bøker om fire norske jordomseilinger fra 1928 til midten av 1960-årene, og noen sentrale utenlandske. Han undersøker hva som driver seilas og bok, og vurderer samtidig litteraturen økokritisk. Gjennomgående tema er møtene med det fremmede, framstillinger av kvinna som mannskap og relasjonen mellom mennesker og dyr til havs. I sum er Jordomseilerne en analyse av vestlige seileres møter med «den andre» - som natur og kultur.

Detaljer

Forlag
Scandinavian Academic Press
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
248
ISBN
9788230403228
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Jordomseilerne
Format
21 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jordomseilerne:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv