Min side Kundeservice Bli medlem

Greske tragedier

I denne boken er sju av de mest sentrale skuespillene av greske tragedieforfattere samlet:

Aiskylos Trilogien Orestien

(Agamemnon, Sonofferet, Evmenidene)
Sofokles Antigone

Elektra
Evripides Medea

Hippolytos
Det var P. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

I denne boken er sju av de mest sentrale skuespillene av greske tragedieforfattere samlet:

Aiskylos Trilogien Orestien

(Agamemnon, Sonofferet, Evmenidene)
Sofokles Antigone

Elektra
Evripides Medea

Hippolytos
Det var P. Østbye som oversatte disse dramaene. Han er også kjent for sine fremragende gjendiktninger av Homers Odysseen og Iliaden.

Medlemsvurdering:
"Gresk tragedie" har blitt et svært så innarbeidet begrep, likevel er det kanskje ikke så altfor mange mennesker som har et ordentlig bilde på hva denne historiske sjangeren går ut på. Denne samlingen av sju sentrale tragedier oversatt av Peter Østbye (kanskje mest kjent for sine fantastiske gjendiktninger av Homer) er en fin anledning til å få førstehånds kjennskap til hva som egentlig ligger bak begrepet. Boken er dessverre ikke utstyrt med verken for- eller etterord, men har fortløpende informative noter, og burde være leservennlig også for dem som mangler bakgrunnskunnskap om antikkens teater, politiske liv og myter. For det er nemlig det dette handler om: myter som i teateret veves sammen til kommentarer over de gamle grekernes livsvilkår. Samtidig legger de også til rette for til dels svært aktuelle tolkninger for oss som lever i dag, særlig hva angår individets plikt og skyld overfor samfunnet.

Malla

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
251
ISBN
9788205375147
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
19 x 11 cm
Serie
Gyldendal pocket
Gyldendal klassiker

Medlemmers vurdering

M
Malla – 17.09.2008

– "Gresk tragedie" har blitt et svært så innarbeidet begrep, likevel er det kanskje ikke så altfor mange mennesker som har et ordentlig bilde på hva denne historiske sjangeren går ut på. Denne samlingen av sju sentrale tragedier oversatt av Peter Østbye (kanskje mest kjent for sine fantastiske gjendiktninger av Homer) er en fin anledning til å få førstehånds kjennskap til hva som egentlig ligger bak begrepet. Boken er dessverre ikke utstyrt med verken for- eller etterord, men har fortløpende informative noter, og burde være leservennlig også for dem som mangler bakgrunnskunnskap om antikkens teater, politiske liv og myter. For det er nemlig det dette handler om: myter som i teateret veves sammen til kommentarer over de gamle grekernes livsvilkår. Samtidig legger de også til rette for til dels svært aktuelle tolkninger for oss som lever i dag, særlig hva angår individets plikt og skyld overfor samfunnet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Greske tragedier:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
655,- 749,-
 

T-banen

Erlend Grøner Krogstad
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv