Meny
2070 - Bjørn H. Samset
2070 - Bjørn H. Samset

2070

alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den

; Arild Midthun (Illustratør)

«Denne boken er en skattkiste, eller snarere et energireservoar av fakta og argumenter, for alle som vil ha en seriøs debatt om vår tids viktigste tema.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

Klimaet er i krise. Hva slags framtid ønsker vi for barna og barnebarna våre? Vi kan gjøre noe med den, og vi har femti år på oss, fastslår klimaforsker Bjørn Samset.

Les mer
Anmelderfavoritt
Miljø
Lærerik
Forskningsformidling
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Presentert av RUNHILD SKJØLAAS, redaktør

Det er ikke for sent

Klimaet er i krise. Hva slags framtid ønsker vi for barna og barnebarna våre? Vi kan gjøre noe med den, og vi har femti år på oss, fastslår klimaforsker Bjørn Samset.

Hvordan kan vi komme oss til 2070 på en slik måte at vi både blir kvitt utslippene av klimagasser og bevarer det moderne samfunnet vi ønsker å leve i?» spør forfatteren. De neste femti årene er avgjørende for hvordan kloden vår blir å leve på. Han som sier det, er en av verdens fremste klimaforskere, Bjørn Samset. Han har gode og dårlige nyheter. De gode er at det ikke er for sent å gjøre noe med det, de dårlige er at det haster – og at vi må alle hjelpe til.

Du som lurer på hva klimakrisen egentlig er, hvordan den påvirker oss, hvordan forskerne kan vite at den er menneskeskapt og hvordan vi skal gå fra forskning til handling, bør lese denne boka.

«Han viser seg som en strålende formidler når han forklarer hvorfor lufta, jorda og havene er blitt varmere. (...) Disse partiene er rett og slett pedagogiske mesterstykker.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

Er det for sent?
Mange spør seg om det allerede er for sent. Det gir denne boka svar på. Bjørn Samset har skrevet boka fordi han ser at vi kan begrense utviklingen. Han har også svar på hva som kan gjøres. Det er en rekke teknologiske og samfunnsmessige muligheter. Utfordringen er å ta problemene på alvor og å makte å ta tak og gjøre endringene.

Samset applauderer alle som stiller spørsmål, også klimaskeptikerne. Og som han sier: det er bra å stille spørsmål, men det er et problem hvis de som spør, ikke er interessert i svarene.

Vi kan klare det
Kan alle samles om klimamålene – er det i det hele tatt mulig? Hva skjer hvis vi ikke klarer det? Hvis vi skal kunne forholde oss til problemet, må vi først forstå det, skriver Samset. Derfor har han skrevet denne boka. Vi må finne en felles vei frem til 2070. Veien forbi klimakrisen. En vei ingen av oss ennå kjenner, men som forskning, politikk og industri likevel lar oss se konturene av.

Boka er kåret til en av fjorårets beste sakprosa- og fagbøker av Forskerforums kritikere.

Les mer om:

  • Hva er klimakrisen?
  • Hva er det som skjer, og hvordan påvirker det oss?
  • Hvordan vet vi at klimaendringene er menneskeskapt?
  • Hvordan går vi fra klimaforskning til klimahandling?
  • Hvilke scenarier kan vi tenke oss?
  • Hva skjer hvis det blir mye varmere eller litt varmere?
  • Hvilke teknologiske og samfunnsmessige muligheter har vi?

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 463
ISBN: 9788202677398
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 16 cm
Nr: 8196273
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Denne boken er en skattkiste, eller snarere et energireservoar av fakta og argumenter, for alle som vil ha en seriøs debatt om vår tids viktigste tema.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Han viser seg som en strålende formidler når han forklarer hvorfor lufta, jorda og havene er blitt varmere. At det skyldes forbrenning av kull, olje og gass, er ingen overraskelse. Men jeg har ikke lest en mer anskuelig forklaring på hvorfor opphopning av CO₂ i atmosfæren fører til at drivhuseffekten blir sterkere. Da merker man at den fysikkutdannede klimaforskeren er på hjemmebane. Disse partiene er rett og slett pedagogiske mesterstykker.»

, Dagbladet

«En av landets fremste klimaforskere forklarer hvilke endringer vi har satt i gang og hva som kan gjøres for å dempe virkningene. Boken er stor, opplysende, nøktern og nyansert.»

, Morgenbladet

«... boken for deg som vil vite mest mulig om hvorfor vi skal stole på klimaforskere.»

, Bergens Tidende Terningkast 5

«Skal du lese én bok for å skaffe deg solid, bred kunnskap, er det 2070

, Klassekampen

«I tillegg til imponerende kunnskap og evne til overblikk, har klimaforsker Samset, med en doktorgrad i kjernefysikk, en uvanlig god penn. ...dette er den mest konstruktive og inspirerende klimaboken jeg har lest, og den gir deg ikke klimaskam, bare klimatrang.»

, Aftenposten

«Jeg kan ikke huske sist jeg leste en klimabok som skisserer opp så store rom for mulige og realiserbare endringer.»

, Forskerforum