2070

alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den

«Denne boken er en skattkiste, eller snarere et energireservoar av fakta og argumenter, for alle som vil ha en seriøs debatt om vår tids viktigste tema.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Veien forbi klimaendringene løper mellom i dag og 2070. Det er tiden vi har, om vi skal klare selv det løseste av målene vi har satt gjennom Parisavtalen. Om 50 år må det grønne skiftet være gjennomført. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Veien forbi klimaendringene løper mellom i dag og 2070. Det er tiden vi har, om vi skal klare selv det løseste av målene vi har satt gjennom Parisavtalen. Om 50 år må det grønne skiftet være gjennomført. Om 50 år skal vi være fossilfrie. Så enkelt er det. Og så utrolig vanskelig ...

I denne komplette klimaboken viser en av Norges mest toneangivende klimaforskere hvordan vi er havnet i dagens situasjon. Han forklarer vitenskapen og klimasystemene vi må forstå, viser oss hvor ille det kan gå hvis vi ikke handler, og han gir oss et kart for veien videre. Men aller først må vi lære å snakke sammen utfra en felles kunnskap - uten å gå i skyttergravene.

Bjørn H. Samset tar oss med til år 2070 på en slik måte at vi kan unngå de verste konsekvensene av klimaendringene og bygge en bærekraftig verden underveis.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
463
ISBN
9788202751142
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
2070
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Denne boken er en skattkiste, eller snarere et energireservoar av fakta og argumenter, for alle som vil ha en seriøs debatt om vår tids viktigste tema.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«2070» er boken for deg som vil vite mest mulig om hvorfor vi skal stole på klimaforskere.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

«En av landets fremste klimaforskere forklarer hvilke endringer vi har satt i gang og hva som kan gjøres for å dempe virkningene. Boken er stor, opplysende, nøktern og nyansert.»

Thomas Hylland Eriksen, Morgenbladet

«... den mest kunnskapsrike boka som er publisert om klimakrisa på norsk ... Ikke bare snakker Samset klart og forståelig, han skriver enkelt, rett fram, uten om og men. Med andre ord: Skal du lese én bok for å skaffe deg solid, bred kunnskap, er det «2070». Skal du låne øre til én stemme i debatten om klimakrisa, er det Bjørn Samsets.»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Jeg kan ikke huske sist jeg leste en klimabok som skisserer opp så store rom for mulige og realiserbare endringer.»

Siri Lindestad, Forskerforum

«Han viser seg som en strålende formidler når han forklarer hvorfor lufta, jorda og havene er blitt varmere. At det skyldes forbrenning av kull, olje og gass, er ingen overraskelse. Men jeg har ikke lest en mer anskuelig forklaring på hvorfor opphopning av CO? i atmosfæren fører til at drivhuseffekten blir sterkere. Da merker man at den fysikkutdannede klimaforskeren er på hjemmebane. Disse partiene er rett og slett pedagogiske mesterstykker.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«I tillegg til imponerende kunnskap og evne til overblikk, har klimaforsker Samset, med en doktorgrad i kjernefysikk, en uvanlig god penn. [...] dette er den mest konstruktive og inspirerende klimaboken jeg har lest, og den gir deg ikke klimaskam, bare klimatrang.»

Erle Marie Sørheim, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på 2070:

Blå

Maja Lunde
Nedlastbar lydbok 
139,- 169,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Paperback 
229,-
 

Ukraina

John Færseth
Innbundet 
336,- 369,-
 

Kuene

Rosamund Young
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv