Min side Kundeservice Bli medlem

Bienes historie

roman

«... en imponerende godt skrevet og komponert historie. En nydelig fortelling om forholdet mellom mellom foreldre og barn, om store forventninger og knuste drømmer, tap og håp. »

Marie L. Kleve, Dagbladet

England, 1852: William ble aldri noen stor biolog. Nå setter han seg fore å bygge en helt ny type bikube, som skal gi både ham og sønnen ære og berømmelse.
USA, 2007: Birøkteren George kjemper i motbakke og håper at sønnen skal bli gårdens redning. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

England, 1852: William ble aldri noen stor biolog. Nå setter han seg fore å bygge en helt ny type bikube, som skal gi både ham og sønnen ære og berømmelse.
USA, 2007: Birøkteren George kjemper i motbakke og håper at sønnen skal bli gårdens redning. Men rundt ham rammes gårder av en mystisk biekollaps.
Kina, 2098: Tao lever i en verden der biene har forsvunnet og ønsker mer enn noe annet at sønnen skal få andre muligheter enn henne selv. Så skjer noe som endrer hennes liv for alltid.

Tre historier veves i hverandre, i en bok om foreldre og barn, om menneskenes sårbarhet og en helt spesiell bikube.

Fra anmelderne:

«... vakkert og rørende ...» Eva Hilde Murvold, Trønderavisa

«... intenst spennende.» Vilde Imeland, Fædrelandsvennen

«... strålende vakker ...» Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«... berører og engasjerer ...» Arne Hugo Støland, VG

«Storslått fortelling ...» Marie L. Kleve, Dagbladet

«Maja Lundes debut er av internasjonalt format. (...) Hennes debutroman vil fenge mange lesere, ikke bare i Norge.»
Erika Fatland, Aftenposten

«En ambisiøs og original familieroman om mennesker og bier. (...) En dreven skribent, både i persontegning og dialog. Scenene er imponerende visuelle. Personene er naturlig forankret i sin tid, og sitt miljø.»
Janneken Øverland, Klassekampen

«... ein medrivande og velskriven roman som elegant vekslar mellom dei ulike tidsplana, (...) rørande historier om familiesamhald og forholdet mellom fedrar og søner.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid

«En svært vellykket roman. Dyktig gjort, fint komponert.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Maja Lunde satser stort, lander støtt og treffer bredt i sin romandebut. (...) en bok mange vil lese i et jafs eller to, for så å sette seg ned og tenke grundig på livet, verden og framtiden. Det er sjeldent. Og godt gjort.»
Annette Orre, littkritikk.no

Medlemsvurdering:
En veldig sterk, godt skrevet bok. Boka er full av innlevelse og spenning frem til siste side. En bok man aldri ønsker skal ta slutt. Denne boka kan jeg lese igjen og igjen...

Tine

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
457
ISBN
9788203360480
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Format
21 x 13 cm
Nr
8099979
Priser
Bokhandlerprisen 2015
Serie
Klimakvartetten 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«... en imponerende godt skrevet og komponert historie. En nydelig fortelling om forholdet mellom mellom foreldre og barn, om store forventninger og knuste drømmer, tap og håp. »

Marie L. Kleve, Dagbladet

«Maja Lunde skaper livshistorier som berører og engasjerer, samtidig som hun belyser en global katastrofe.»

Arne Hugo Stølan, VG

Medlemmers vurdering

I
Ida – 25.02.2024

– MUST READ!

A
Audun Eftedal – 07.01.2020

– Bienes historie

K
KASIA – 19.11.2018

– Bienes historie

R
Ragnhild – 18.09.2018

– Fantastisk og tankevekkende

C
Camilla – 13.06.2018

– Fantastisk

T
Tine – 16.01.2018

– En veldig sterk, godt skrevet bok. Boka er full av innlevelse og spenning frem til siste side. En bok man aldri ønsker skal ta slutt. Denne boka kan jeg lese igjen og igjen...

n
ninni.steenhoff@gmail.com – 12.12.2017

– Ja,- boken er utrolig godt skrevet med et budskap som virkelig engasjerer. Tusen hjertelig takk, kjære Maja : ) Gleder meg til å lese «Blå» Ønsker dere alle en hyggelig og fredfull julefeiring : )

L
Liv Ravdal – 21.11.2017

– En sann vekker! Og en "page-turner" jeg ikke kunne legge fra meg!

A
Anna B. Monsen – 02.11.2017

– Bienes historie

H
Heidi S. – 25.10.2017

– Uventet aktuell story. Nydelig bok. Anbefales.

M
Marie Pedersen – 02.10.2017

– Maja Lunde skriver godt! Språket flyter lett, og man kommer tett på karakterene. Hun tar opp et aktuelt tema, uten at den moralske pekefingeren blir for tydelig. Fenger uavhengig av kjønn og alder her i familien.

H
Henriette Tomassen – 14.08.2017

– Den beste boken jeg har lest på lenge! Jeg gleder meg til neste bok av Maja Lunde

E
Elin – 09.08.2017

– Artig og spennende lesing

G
Gunhild Versland – 26.07.2017

– En god, lettlest roman med gode personskildringer. Elegant kobling mellom historiene. Og temaet gjorde at jeg måtte lese meg opp på fakta om bier. Boken appellerte til meg fra første setning. håper Maja Lunde skriver mer for voksne!

L
Liselotte Steinwender – 03.01.2017

– "Bienes historie" - tre historier parallelt, fortid, nåtid, framtid. Veldig godt og drivende skrevet, lett gjenkjennelige, troverdige karakterer. Historien lagt til 1800-tallet grep meg ikke like mye som de to andre. Framtidshistorien i Kina var et skremmende og tilsynelatende realistisk bilde på hvordan samfunnet kan komme til å utvikle seg. Relasjonene mellom karakterene både i den historien og nåtidsfortellingen i Amerika var svært overbevisende og rørende. En bok som forekom meg kort selv om den er på noen hundre sider!

B
Beritt J. – 28.11.2016

– Aktuelt tema. Godt skrevet.

A
Anne-Brit – 28.11.2016

– Bienes historie

L
Liv Storm – 03.08.2016

– En vekkende og skremmende historie om vår tid og vår evetuelle, nære framtid. Men samtidig nydelig skrevet om relasjoner mellom foreldre og barn, og om våre relasjoner til kloden vår. Uvanlig god debut både språklig og mht hvordan hun behandler sitt tema.

U
Ursula Holmberg – 19.07.2016

– Det er lenge siden jeg har blitt så facinert av en bok som denne. Den har alt som jeg synes en god bok skal ha: Den har en uventet tilnærming, spennende uten å føles konstruert. Den forteller en historie i mange plan (uten å virke konstruert!). Den er lærerik på mange nivåer. Den gir deg noe å tenke på, og best av alt den er hva JEG kaller en page-turner.

U
Ursula Holmberg – 19.07.2016

– Det er lenge siden jeg har blitt så facinert av en bok som denne. Den har alt som jeg synes en god bok skal ha: Den har en uventet tilnærming, spennende uten å føles konstruert. Den forteller en historie i mange plan (uten å virke konstruert!). Den er lærerik på mange nivåer. Den gir deg noe å tenke på, og best av alt den er hva JEG kaller en page-turner.

C
Cecilie Mørk Selsbak – 07.07.2016

– Rett og slett en fantastisk bok. Leste den ut på knappe to dager. Genial historie!

I
Inger Karin Pedersen – 04.07.2016

– Boka var godt skrevet med flere aktuelle tema. Forventninger foreldre/barn og viktigheten av å ta vare på miljøet for kommende generasjoner. Etter hvert som man ble kjent med personene i de tre fortellingene i boka, ble det mer og mer spennende. Vanskelig å legge den fra seg innimellom leseøktene.

G
Gunn Bjørneset – 29.06.2016

– bienes historie

S
Sølvi R. Lindseth – 20.06.2016

– Jeg klarte ikke å legge fra meg boka så jeg satt opp i nesten ett døgn og leste. Dette er den beste boken jeg har lest i år. Nå har jeg lånt den bort men, jeg vet at jeg kommer til å lese den om igjen minst en gang.

1
18688603 – 31.05.2016

– Fengende, og virkelig til ettertanke

E
Eli Conradi Norbye – 30.05.2016

– Velskrevet og spennende og ikke minst skremmende når en tenker på hva som kan skje med miljøet vårt. Den skal jeg anbefale til mange!

V
Venke Hatløy – 27.01.2016

– Bienes historie

E
Eldbjørg Hogstad – 26.01.2016

– En fascinerende historie - dvs. 3 fascinerende historier - som viste seg å engasjere langt mer enn tittelen på boka.

H
Hermien S. Prestbakmo – 26.01.2016

– En sammensatt bok med flere historier fra tre forskjellige århundrer, herav siste århundrede langt ut i fremtiden. Historien fletter seg til slutt sammen som akkurat det den er "Bienes historie". Boka forteller også på en mesterlig måte om familieforhold og understrømmen spesielt i hovedpersonenes liv og streven med biene. En fantastisk fortellerstemme.

Ø
Øivind Amlien – 26.01.2016

– Kjøp, omtale og ekspedisjon av boka var helt OK.

S
SR – 24.01.2016

– Syntes jeg måtte lese denne som til og med hadde fått bokhandlerprisen. Men kan faktisk ikke forstå den vurderingen. For meg ble dette skuffende lesning. At det er en deprimerende historie, eller rettere sagt tre deprimerende historier, er nok bevisst. Men synes den blir lite troverdig, spesielt på det futuristiske. Forfatteren har et godt språk, og kan sikkert begå gode bøker. Og kanskje er denne god, den bare traff ikke meg. Jeg måtte skynde meg å finne en annen bok for å komme ut av tungsinnet denne prøver å formidle... Men lesere er jo sikkert like forskjellige som forfattere...

E
Eva solberg – 15.01.2016

– Julegave til "gubben" som har birøkt som hobby, veldig interessant lesestoff for han

L
Lise Tonheim – 14.01.2016

– bienes historie

K
Kristin – 12.01.2016

– Utrolig godt skrevet om familierelasjoner, birøkt og hvordan alt henger sammen med alt! Korte kapitler gjorde lesingen lett, på tross av at innholdet ikke var overfladisk på noen måte. Veldig spennende å følge tre hovedpersoner i forskjellige tidsepoker. Takk for en herlig leseopplevelse, Maja Lunde!

a
assi – 17.12.2015

– Denne boka anbefaler jeg nå til alle. Boka er godt skrevet, og temaet så aktuelt. Fortellingen har levd i meg, og blir stadig tydeligere, bidrar til refleksjon på mange plan.

A
AR – 01.12.2015

– Veldig original fortelling med tre forfatterstemmer som bindes historien sammen og gjør at boken blir en nydelig roman om hvor sårbare vi menneskene er ovenfor endringer. vi er prisgitt naturen og Maja Lunde skriver klokt om tre ulike menneskaskjebner,. Følte meg klokere etter å ha lest boken, og historien påvirker min forestillingsverden.

H
Harald – 16.11.2015

– Bienes historie handler langt fra bare om bier, det er like mye en roman om relasjoner, om foreldre og barn og om hvilke forventninger foreldrene har til barna sine. Selve biehistorien er godt integrert i romanen, her er ingen utenpåklistrede opphopninger av fakta og dokumentasjon, kunnskapen listes og lekes inn i oss likevel. Godt gjort!

G
Guro – 16.11.2015

– Originale og stillferdige historier om personer som har en tilknytning til birøkt i fortid, nåtid og framtid. Dessuten et interessant scenario av verden uten pollinatorer, som er svært aktuell. En bok som må leses!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bienes historie:

Blå

Maja Lunde
Nedlastbar lydbok 
139,- 169,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Paperback 
249,-
De tre
Ny!

De tre

Valérie Perrin
Paperback 
249,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv