Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Blå

roman

«Blå kan seile like langt som Bienes historie. Kanskje til Hollywood? »

Marie L. Kleve, Dagbladet

I 2015 tok Maja Lunde verden med storm med Bienes historie. Nå følger hun opp suksessen med en ny roman om menneskenes og naturens sårbarhet. Denne gangen står kampen om det mest livsnødvendige som finnes: vann. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

I 2015 tok Maja Lunde verden med storm med Bienes historie. Nå følger hun opp suksessen med en ny roman om menneskenes og naturens sårbarhet. Denne gangen står kampen om det mest livsnødvendige som finnes: vann.

2017: Signe er snart 70 år, men lar seg ikke skremme av havet. Alene seiler hun vekk fra barndomsbygda på Vestlandet, for å konfrontere mannen hun en gang elsket. Det er bare henne, båten og en underlig last.

2041: David kjenner seg for ung til å være far, likevel er han blitt alene med sin lille datter. De to er på flukt gjennom et tørkerammet Sør-Europa, hvor nord står mot sør, og det ikke lenger finnes nok vann til oss alle. Alt forandres den dagen de oppdager en seilbåt i en forlatt hage langt inne i landet.

"Blå kan seile like langt som Bienes historie. Kanskje til Hollywood?"
Marie L. Kleve, Dagbladet Terningkast 5

"En ny roman på verdensarenaen ... I sum er Blå solid og imponerende, om ikke direkte revolusjonerende. Boken er skrevet med en fylde, visuell sans og evne til å følge opp en tydelig idé, som gjør den til en svært velturnert roman ... Blå befester Lundes stilling som en engasjert forteller å regne med."
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"Historier som holder vann"
May Grethe Lerum, BOK365 Terningkast 5

"... også «Blå» viser flere steder hvilken god og medrivende forteller Lunde på sitt beste kan være."
Arne Hugo Stølan, VG

"Historiene i «Blå» er spennande. Dei er dessutan bygde på kunnskap om emnet og ikkje minst på eit sterkt engasjement. Dette vil sikkert føre boka fram til mange lesarar og kanskje til og med inspirere til dyst og dåd."
Marta Norheim, NRK

"Maja Lunde gjør miljøvern og klimakrise til god underholdning."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Medlemsvurdering:
Tankevekkende roman med aktuelle problemstillinger. Lettlest med fin fremdrift.

Berit

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
365
ISBN
9788203363238
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 13 cm
Nr
8205523
Serie
Klimakvartetten 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Blå kan seile like langt som Bienes historie. Kanskje til Hollywood? »

Marie L. Kleve, Dagbladet

«En ny roman på verdensarenaen ... I sum er Blå solid og imponerende, om ikke direkte revolusjonerende. Boken er skrevet med en fylde, visuell sans og evne til å følge opp en tydelig idé, som gjør den til en svært velturnert roman ... Blå befester Lundes stilling som en engasjert forteller å regne med.»

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

«Historier som holder vann»

May Grethe Lerum, BOK365

«… også «Blå» viser flere steder hvilken god og medrivende forteller Lunde på sitt beste kan være.»

Arne Hugo Stølan, VG

«Historiene i «Blå» er spennande. Dei er dessutan bygde på kunnskap om emnet og ikkje minst på eit sterkt engasjement. Dette vil sikkert føre boka fram til mange lesarar og kanskje til og med inspirere til dyst og dåd.»

Marta Norheim, NRK

«Maja Lunde gjør miljøvern og klimakrise til god underholdning.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Medlemmers vurdering

B
Berit – 04.02.2020

– Tankevekkende roman med aktuelle problemstillinger. Lettlest med fin fremdrift.

T
Toril Haugen – 28.05.2019

– Flott bok😊

M
Marion – 30.04.2019

– Fantastisk fin bok som forteller levende om vårt forhold til vann og hvilke konsekvenser det kommer til å ha for fremtiden. I den nå pågående diskusjonen om vårt ansvar for klimaet og naturen er dette en viktig vekker! Anbefales!

S
Synnøve Hovd – 02.04.2019

– Veldig interessant bok. Trivelig å lese. Anbefales. Ga meg en del ettertanker

J
Jorunn – 06.02.2019

– Medrivende, ettertenksomt og viktig innhold!

K
KASIA – 19.11.2018

– Blå

T
Tine – 29.10.2018

– Jeg klarte ikke å legge fra meg Bienes historie. Den var suveren! En av de beste bøker jeg har lest. Det samme kan jeg desverre ikke si om Blå. Boka er rett og slett kjedelig, og jeg opplevde den som uferdig. Forfatteren prøver i det lengste å bygge opp to spennende historier, men det hele er halvhjertet, eller kanskje så helhjertet at d blir for mye. Det som skal være spenningspunkt drukner i superlativ, og mengder av ord, hvilket gjør at boken aldri når det som kunne vært et spennende klimaks. Det hele blir platt og ganske irriterende langtekkelig. Informasjon om vanntragedier kommer for eksempel til syne i drømmer, som ikke henger sammen med resten av historien. Opplysninger kommer med andre ord ut av det blå - uten noen kontinuitet i resten av de to historiene. Hovedpersonene i boka er begge irriterende irrasjonelle, der begge hovedpersonene nekter å gi slipp på hver sin måte. Jeg vurderte flere ganger å bare legge boka vekk. Men heldigvis har Maja Lunde et godt språk, hvilket gjør at boka kan leses uten å rive av seg håret.

M
Mona Steen Brenden – 16.10.2018

– Oppfølgeren til Bienes historie, fenger fra første stund. Tidsperspektivene i form av skifte mellom nåtid og overskuelig fremtid kan man også like. Likeledes to helt forskjellige historier, som begge kan skje....Har ikke lest avslutningen enda.

M
Målfrid Almelid Siggerud – 23.07.2018

– Veldig god bok, velskrevet! Skremmende å kjenne igjen flere ting fra vår egen samtid. Både mange branner, tørke og isbiter av Svartisen.

A
Anita – 23.07.2018

– Viktig og spennende bok, men føles litt uferdig.....

C
Camilla – 13.06.2018

– Fantastisk engasjerende og tankevekkende bok som er vanskelig å legge fra seg!

U
Ulf Robert Strømme – 02.06.2018

– Som bienes historie, er også dette en historie som vekker bevisstheten rundt miljøproblemet. ser frem til hennes neste bok, hvor vi får møte igjen noen av hovedpersonene fra Blå. Gleder meg til dette.

I
Ida Karine Elnæs Moe – 28.04.2018

– Det er sjeldent at jeg kommer inn i handlingen pp en bok så fort, og er så trist når den nærmer seg slutten. Godt skrevet!

M
Monica Voll – 24.12.2017

– Jeg hadde store forventninger til Blå av Maja Lunde. Må likevel si, at etter å ha lest først Bienes historie, som var en klar femmer, så når ikke oppfølgeren helt opp. Historien traff meg ganske enkelt ikke slik som Bienes historie gjorde. Kan konklusjonen bli: Solid skrivehåndverk, men kjedelig?!

A
Agathe – 15.12.2017

– Etter at «Bienes historie» blei ei av favoritt-bøkene mine hadde eg store forventningar til «Blå». Maja Lunde skuffa ikkje og eg kan verkeleg anbefale denne boka. Glér meg til neste.

O
Olav – 12.12.2017

– Blå

A
Arve Plassen – 11.12.2017

– Bra oppfølging, men ikke på nivå med bienes historie.

A
Anders Hauge dy. – 07.12.2017

– Når det gjeld skjønnlitteratur er det lov å vera subjektiv. Bøkene finnst jo for å påvirke oss, på godt og vondt. Bienes historie gjorde inntrykk på meg. Den var skikkeleg uhyggeleg. Kva er sant? Kva er forfattaren si historie? Eg måtte undersøke sjølv kordan det sto til med biene. Og eg fekk meg ei skikkeleg tankevekking. Eg gjer mitt. Eg brukar ikkje ugrasgift, men lukar for hand. Plenen får ha ymse blomar. Ikkje berre einsformig gras. Og eg køyrer på såkalla fornybar diesel, sjølv om den er dyrare. Likevel: romanen traff meg ikkje SÅ rett i hjartet som Blå. Bienes historie handla om litt fjerne personar. Det skar meg i hjarta å lesa om mora som leita etter sonen. Men det var jo i Kina. I Blå skjer mykje av historia på Vestlandet. Soga er så mykje nærare. På meg gjer kjærleikshistoria i ein trong Vestlandsfjord enno meir «krutt» enn Kina, USA og England. Eg kjenner meg mykje meir igjen. Oppskrifta er mykje den same. Har du ikkje lest noko av Maja Lunde, så syns eg du skal starte med Blå. Og det er jo ein heder frå meg at bok nummer to er enno betre enn debuten. Kva kan vi då venta oss av neste bok? Eg glér meg! Og isklumpar vert aldri det same igjen.

V
Venke Eriksen – 20.11.2017

– Sånn passe

C
Christin Larodd Svegården – 20.11.2017

– Denne boka var markedsført med terningkast 5. Det er i meste laget, etter min mening når den opp til 3 mulig en svar 4´er. Alltid krevende å "begå" to stjerneromaner etter hverandre. Bienes historie var virkelig en 6`er, men her har forfatteren tildels kopiert teknikken fra denne romanen og det blir litt for forutsigbart. Det skjer litt lite her, spesielt med David som forblir i flyktningeleiren altfor lenge etter min mening.

B
Berit – 14.11.2017

– Ny bok av Maja Lunde til ettertanke

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 27.06.2017

– Jussi Adler Olsen og Elena Ferrante er to av de største litterære suksessene verden over. Tidligere i år krøp Maja Lunde forbi disse to på bestselgerlistene i Tyskland. At en debutroman selges til utlandet hører til sjeldenhetene, at den selges til utgivelse i over 20 land er utrolig og at den til og med går til topps på de tyske bestselgerlistene er sensasjonelt. Selvsagt er forklaringen at Maja Lunde skriver usedvanlig godt, men hun skriver også så enormt viktig. Biene, noe av det minste vi finner ute i naturen, men ingen som har lest Bienes historie er i tvil om betydningen deres. Denne gangen er det vannet sin tur. Noe de fleste av oss tar som en selvfølge, men neppe etter å ha lest Blå. Maja Lunde klarer igjen å skrive vakkert og fengende om en dypt alvorlig tematikk. Jeg er nærmest overbevist om at Blå er en ny litterær verdenssuksess.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Blå:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv