Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Drømmen om et tre

roman

«For et drama Maja Lunde leverer når hun nå runder av sitt store romanprosjekt om klima- og naturkrisen.»

Guri Hjeltnes, VG

Longyearbyen 2110: Dypt inne i fjellet, langt mot nord, ligger et hvelv fylt av frø fra all verdens hjørner. Tommy vokser opp i Svalbards brutale landskap, med to brødre han vil gjøre alt for og en farmor som er hvelvets frøvokter. Les mer

159,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Longyearbyen 2110: Dypt inne i fjellet, langt mot nord, ligger et hvelv fylt av frø fra all verdens hjørner. Tommy vokser opp i Svalbards brutale landskap, med to brødre han vil gjøre alt for og en farmor som er hvelvets frøvokter. Å overleve like sør for Nordpolen krever mye, men det lille samfunnet har funnet sin form, de har for mange år siden kuttet kontakten med andre land, og lever i pakt med naturen.

Så rammes Longyearbyen av en katastrofe. Tommy, brødrene og farmoren er blant de få etterlatte. Seks ensomme mennesker i et øde landskap, i besittelse av en skatt verden trodde var forsvunnet for alltid.

Samtidig, langt borte, lever Tao på minnene over sønnen Wei-Wen, som hun mistet for tolv år siden. Hver dag er lik, hun er nummen og trist. Og hun sulter, som resten av folket, i en skrinn og utarmet natur, hvor mange arter har forsvunnet. Men alt endrer seg den dagen Tao blir bedt om å lede en ekspedisjon mot nord. Målet er Svalbard og frøene.

Med Drømmen om et tre avslutter Maja Lunde et av de store romanverkene i nyere norsk litteratur. Lunde skriver om foreldre og barn, om bånd mellom mennesker og ikke minst kjærligheten vi har til naturen. Fortid, nåtid og fremtid veves sammen, og fortellingene stiller spørsmål som vår samtid strever med å besvare: Hvordan ble mennesket den arten som endret alt? Fortjener vi å være herre over naturen? Og er vi selv en truet art?

«Imponerende klima-finale! Romanen er gjennomarbeidet og velskrevet. Det er en arbeidsmessig og litterær bragd å fullføre kvartetten med en slik finale.» Guri Hjeltnes, VG (Terningkast 6)

SVENSKE ANMELDELSER

«Maja Lunde avslutter sin romankvartett med en fenomenal framtidsdokumentar.» Jonas Thente, Dagens Nyheter (Sverige)

«Et mørkt mesterverk.» Ann-Sofi Ljung Svensson, Sydsvenskan (Sverige)

«Drømmen om et tre er en suggestiv avslutning på en kvartett romaner som er skrevet for å gjøre oss oppmerksomme; ikke på naturen uten snarere på vår menneskelige natur.» Kristianstadsbladet (Sverige)

«Noe av det viktigste som fins å lese i dag ... Drømmen om et tre fullbyrder slik sett et av samtidens viktigste verk - en tetralogi som utfeller en helt egen biosfære i den nordiske litteraturen.» Rasmus Landström, Aftonbladet (Sverige)

«En framtidsdystopi som er både skremmende og dypt rørende.» Jönköpings-Posten (Sverige)

«Maja Lunde gestaltar ödesfrågorna och antyder svar med sin klimatsaga, ett mäktigt vardagsnära epos.» Arbetarbladet (Sverige)

«Drömmen om ett träd är en lika ödslig som varm, lika gastkramande som trösterik, bok och en mycket värdig avslutning på Lundes romanprojekt.» Tidningen Vi (Sverige)

Medlemsvurdering:
Fin avslutning påMaja Lundes 4 bøker om verdas utvikling om menneska ikkje endrar levemåten sin.

Marie Nordvik

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203365331
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Serie
Klimakvartetten 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«For et drama Maja Lunde leverer når hun nå runder av sitt store romanprosjekt om klima- og naturkrisen.»

Guri Hjeltnes, VG

Medlemmers vurdering

M
Marie Nordvik – 15.11.2022

– Fin avslutning påMaja Lundes 4 bøker om verdas utvikling om menneska ikkje endrar levemåten sin.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 09.09.2022

– Over 4 millioner lesere har hatt gleden av å lese Maja Lundes Bienes historie siden boka kom ut i 2015. Lite visste vi da om at det var begynnelsen på en klimakvartett vi leste. Men Bienes historie fortalte oss på en helt unik måte hvor klimaet, og ikke minst vi, kan være på vei noen år fram i tid. Det minnet som sitter aller sterkest igjen hos meg fra Bienes historie er kinesiske Tao som håndpollinerer planter for å sørge for at de formerer seg. Siden den gang har Maja Lunde illustrert en fremtid med mangel på vann og utryddelse av flere dyrearter. Det er et urovekkende bilde hun tegner opp. Men heldigvis finnes det håp. Og løsningen, i hvert fall noe av den, finnes på Svalbard. Langt inne i fjellet. I årets roman leder Tao en ekspedisjon fra Kina til Svalbard og frøhvelvet der. Kanskje finner de der kimen til en ny start. Med Drømmen om et tre avslutter Maja Lunde et av de store og mest interessante romanverkene i nyere norsk litteratur.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Drømmen om et tre:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv