Meny
Falsk alarm - Bjørn Lomborg

Falsk alarm

hvordan klimapanikk koster oss titusener av milliarder kroner, skader de fattige, og ikke bidrar til en bedre verden

; Morten Jødal (Oversetter)

Lomborg har et annet perspektiv på klima og klimatiltak enn det som ellers preger fremstillingen i mediene og den rådende konsensuspolitikken. Spørsmålene han stiller, er om det er fornuftig å ha et ensidig fokus på klimagassutslipp, og om det finnes en bedre og mer effektiv utnyttelse av ressursene som stilles til rådighet for å begrense utslippene. Les mer
Vår pris
317,-
Spar
31,-

Veil. pris: 348,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 317,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 348,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Lomborg har et annet perspektiv på klima og klimatiltak enn det som ellers preger fremstillingen i mediene og den rådende konsensuspolitikken. Spørsmålene han stiller, er om det er fornuftig å ha et ensidig fokus på klimagassutslipp, og om det finnes en bedre og mer effektiv utnyttelse av ressursene som stilles til rådighet for å begrense utslippene.

Skrevet om FALSK ALARM
«Dette er en svært viktig og fremragende begrunnet bok. Både de som er overbevist om at klimaendringer ikke skjer, og de som mener katastrofen er nær forestående, burde lese den og vite at de kan stole på at Lomborgs omhyggelige analyse vil gi dem et korrekt syn. Resten av oss kan bli skremt av hans nådeløse avsløring av at verden bruker en formue på å gjøre de fattiges situasjon og miljøets tilstand enda verre med tåpelig og kostbar politikk.»
- Matt Ridley, forfatter av How Innovation Works

«Bjørn Lomborg er noe så sjeldent som en klarsynt realist når det gjelder klimaendringer. I Falsk alarm hevder han at det ville være tåpelig å la være å gjøre noe som helst for å forberede seg på en varmere planet, men at det ville være enda tåpeligere å late som om vi gjør noe som i betydelig grad vil redusere utslipp av karbondioksyd når vi ikke gjør det. Samtidig vil det bety store kostnader å gjøre alvor av å skjære ned på CO2-utslipp. Som Lomborg sier: Det dør mange flere som et resultat av fattigdom og sykdommer hvert år enn som en konsekvens av global oppvarming. Som i tidligere tider er vi mennesker i stand til å tilpasse oss til klimaendringer på måter som i betydelig grad reduserer de skadelige effektene uten å kvele den økonomiske veksten. For å få vite hvordan må du lese Falsk alarm.
- Niall Ferguson, Hoover Institution, Stanford University

«Bjørn Lomborgs nye bok er et databasert, menneskesentrert motstykke til den ofte apokalyptiske diskusjonen som karakteriserer effekten av menneskelig aktivitet på det globale klimaet. Grundig, fengslende og først og fremst fornuftig og p
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Wigestrand
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 366
ISBN: 9788281402652
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: False alarm
Format: 21 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger