Meny
 
Motvekt - 
      Gregory Wrightstone
    
      Morten Jødal

Motvekt

fakta om klima

; Morten Jødal (Oversetter)

I tre tiår har det vært presentert som en vedtatt sannhet at menneskeskapte klimaendringer vil føre til apokalypse dersom vi ikke går radikalt til verks og snur utviklingen. Synspunktet reflekteres i så vel nasjonal lovgivning og folkerettslige avtaler, som i mediene og det offentlige ordskiftet. Les mer
Vår pris
308,-
Spar
30,-

Veil. pris: 338,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 308,-
Spar: 30,-

Veil. pris: 338,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

I tre tiår har det vært presentert som en vedtatt sannhet at menneskeskapte klimaendringer vil føre til apokalypse dersom vi ikke går radikalt til verks og snur utviklingen. Synspunktet reflekteres i så vel nasjonal lovgivning og folkerettslige avtaler, som i mediene og det offentlige ordskiftet.

Fra sitt ståsted forteller Gregory Wrightstone en annen historie. Punkt for punkt gjennomgås det etablerte narrativ og de oppleste og vedtatte sannheter, og det avtegner seg på et faktabasert og dokumentert grunnlag en verden og en virkelighet som står i kontrast til det som daglig kommuniseres som fakta og sannheter.

Gregory Wrightstone har arbeidet vitenskapelig med ulike geologiske prosesser i mer enn 35 år. I denne boken legger han frem seksti fakta som dels tilbakeviser og dels korrigerer den etablerte klimaforskningen.

Wrightstone imøtegår påstander med fakta, og usikre klimamodeller om fremtiden med historiske data om fortiden. I motsetning til det politikerne og mediene forteller, presenterer Wrightstone fakta som viser at et varmere klima gir økt matvareproduksjon, økt fuktighet i jordsmonnet, en grønnere klode og større velstand for flere, samtidig som tilfellene av tørke, skogbranner, hetebølger, ekstremvær og temperatur-relaterte dødsfall har avtatt.

Wrightstone benekter ikke at det finnes global oppvarming og drivhuseffekter. Han benekter heller ikke at en del av denne oppvarmingen skyldes menneskets aktivitet. Men han avviser at vi er på vei mot katastrofen. For ham er kanskje debattklimaet et større problem enn klimaendringene.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Wigestrand
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 127
ISBN: 9788281402591
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Inconvenient facts
Format: 24 x 17 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger