Min side Kundeservice Bli medlem

Norge og klimakrisen

debatten om olje og gass i det grønne skiftet

Kan norsk petroleumsindustri snakke seg ut av det grønne skiftet? Kan norske klimaforpliktelser virkelig innfris gjennom en sterkere satsing på olje- og gassutvinning? I denne boka analyserer vi debatten om klimaendringer og fremtiden for norsk olje og gass. Les mer

225,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Kan norsk petroleumsindustri snakke seg ut av det grønne skiftet? Kan norske klimaforpliktelser virkelig innfris gjennom en sterkere satsing på olje- og gassutvinning? I denne boka analyserer vi debatten om klimaendringer og fremtiden for norsk olje og gass. Vi viser hvordan deler av industrien og maktapparatet argumenterer for at fossile brensler fra Norge bør spille en sentral rolle i å bekjempe globale klimautfordringer. Norge borer ikke etter olje og gass bare for å tjene penger, men også for å verne miljøet, sies det. Enkelte hevder dessuten at norsk petroleumsvirksomhet kan bedre situasjonen for verdens fattige. Det er altså god miljøpolitikk og god bistandspolitikk å videreutvikle norsk petroleumsutvinning. Holder denne paradoksale argumentasjonen vann?
Gjennom en analyse av et stort antall debattinnlegg og avisartikler fra 2000 og frem til i dag viser vi hvordan det offentlige ordskiftet om norsk petroleum har utviklet seg. Vi viser eksempler på at klimakampen de senere årene har inntatt domstolene. Til slutt spør vi om den norske petroleumsdebatten behandler klimakrisen med det alvor den fortjener.

Detaljer

Forlag
Novus
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
104
ISBN
9788270999101
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Norge og klimakrisen
Format
19 x 13 cm
Serie
Nordområdebiblioteket 6

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norge og klimakrisen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

R-boka

Linda Steinsland
Paperback 
279,-
 
Årene
-25 %

Årene

Annie Ernaux
Paperback 
172,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv