Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Przewalskis hest

roman

«'Przewalskis hest' er den aller mest uhyggelige boka hun har skrevet til nå. ... men det er nok også den mest håpefulle. For mellom linjene leser vi, i alle tre historiene: Det er aldri for seint å skifte kurs. Et mer optimistisk budskap er neppe mulig, i en romanserie om hvordan menneskeheten raserer sitt eget livsgrunnlag.»

Marie Kleve, Dagbladet

Maja Lunde har erobret verden med sine storslåtte romaner om mennesker og naturen, om foreldre og barn. Etter den internasjonale suksessen med Bienes historie og Blå er Lunde tilbake med en episk og varm fortelling om menneskene og naturens sårbarhet. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Maja Lunde har erobret verden med sine storslåtte romaner om mennesker og naturen, om foreldre og barn. Etter den internasjonale suksessen med Bienes historie og Blå er Lunde tilbake med en episk og varm fortelling om menneskene og naturens sårbarhet.

Przewalskis hest er historien om verdens eneste sanne villhester, de som ble malt i huler i Frankrike, som levde i århundrer på de mongolske steppene, men som i løpet av det 20. århundret ble utryddet alle andre steder enn i europeiske dyrehager og reservater. Gjennom tre sterke fortellinger følger vi zoologen Mikhail fra St. Petersburg som på 1880-tallet reiser til Mongolia for å jakte på hestene, veterinæren Karin, som leder arbeidet med å bringe villhestene tilbake til steppene etter Sovjetunionens fall, og Eva, som i 2064 kjemper for å kunne bli boende på et nedlagt naturreservat i Norge mens samfunnet og naturen rundt henne går i oppløsning. Livet kan ikke fortsette som før, verken for menneskene, dyrene eller villhestene i innhegningen.

«Hennes beste klimaroman. Maja Lunde har med «Przewalskis hest» skrevet sin beste bok om klima og miljø. Men den som forventer seg tydelig og direkte tale, må bare pusse brillene og bli med på ferden.» Guri Hjeltnes, VG

«Maja Lunde har finslipt suksessoppskriften i sin nye klimaroman ... Przewalskis hest er den aller mest uhyggelige boka hun har skrevet til nå, men det er nok også den mest håpefulle.» Marie Kleve, Dagbladet

«Hennar beste til no.» Marta Norheim, NRK

«Man må bare la seg imponere over Lundes evne til å lage overraskende plott.» Henning Howlid Wærp, Aftenposten

«Teksten dirrer av livsglede, språket er lekent og rikt.» May Grethe Lerum, Bok365

«No er den tredje boka her, Przewalskis hest, og igjen er det ein svir å lese. ... djupt gripande (...) ein drivande flink forteljar.» Oddmund Hagen, Dag og Tid

Medlemsvurdering:
Medrivende og engasjerende , brutal og rørende. ML klarer å unngå politisering og "forkynning" som kanskje kunne gjort boka kjedelig eller forutsigbar. Det er den ikke, bare helt konkret på hva vi går i møte. Karakterene og historiene er orginale og troverdige.

Marit Hoff

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
553
ISBN
9788203266652
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 13 cm
Nr
8205531
Serie
Klimakvartetten 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«'Przewalskis hest' er den aller mest uhyggelige boka hun har skrevet til nå. ... men det er nok også den mest håpefulle. For mellom linjene leser vi, i alle tre historiene: Det er aldri for seint å skifte kurs. Et mer optimistisk budskap er neppe mulig, i en romanserie om hvordan menneskeheten raserer sitt eget livsgrunnlag.»

Marie Kleve, Dagbladet

«Romanen er besettende lesning med stort driv, den er velskrevet og språklig velopplagt, midt i den dystre framtiden. ...tar ikke leseren totalt inn i klimadepresjonen. Her er sannelig også atskillig lys og håp. »

Guri Hjeltnes, VG

«Maja Lunde har bytta ut biene med villhestar. Det var ein god ide. (...) Den som har ein flokk, kan tole temmeleg mykje, jamvel om livet endrar seg radikalt. Den som brenn for noko, har mykje å gå på. Om framtida er dyster i denne boka liksom i dei to føregåande, så sloknar ikkje livsgnisten i det skandinaviske striregnet. Det går an å leve i framtida òg.»

Marta Norheim, NRK Bok

«Alenemoren Eva kjemper for å kunne bli boende på et nedlagt naturreservat i Norge etter samfunnets totale sammenbrudd. Denne fremtidsdystopien er det beste i romanen. (...) Den som en dag kommer inn på gården deres er imidlertid en ung, fransk kvinne som leseren vil kjenne igjen fra romanen Blå. Man må bare la seg imponere over Lundes evne til å lage overraskende plott.»

Henning Howlid Wærp, Aftenposten

«Teksten dirrer av livsglede, språket er lekent og rikt.»

May Grethe Lerum, BOK365

Medlemmers vurdering

K
Kari Krogsrud – 27.07.2021

– En fantastisk historie. Velskrevet

A
Anne-Gerd Låstad – 12.01.2021

– Veldig fin kopp

L
Lena Ekman – 29.06.2020

– Prezewalskis hest

M
Marit – 05.02.2020

– Skremmende god bok.

T
Trude – 08.01.2020

– Selvfølgelig mesterlig skrevet, men litt tungt stoff. Spesielt i første tredjedel.

K
Kjersti Sponås – 07.01.2020

– Engasjerande og viktig bok!

H
Hilde J Pertersen – 07.01.2020

– Przewalskihest

M
Morten – 07.01.2020

– Ikke like god som Biene og Blå, klarer ikke å holde meg engasjert like lenge.

A
Audun Eftedal – 07.01.2020

– Przewalskis hest

A
Audun Eftedal – 10.12.2019

– Przewalskis hest

M
Marit Hoff – 10.12.2019

– Medrivende og engasjerende , brutal og rørende. ML klarer å unngå politisering og "forkynning" som kanskje kunne gjort boka kjedelig eller forutsigbar. Det er den ikke, bare helt konkret på hva vi går i møte. Karakterene og historiene er orginale og troverdige.

R
Ruth Astrid L. Sæter – 10.12.2019

– Etter å ha lest de to første bøkene i Maja Lundes serie, var jeg spent på bok nr. 3. Ville den samme postapokalyptiske følelsen fra "Blå" være der? Svaret ga seg fort. Nok en gang klarer Lunde å skildre mellommenneskelige forhold tett og nært, på en måte som kjennes langt inn i hjerterota og der jeg nesten tar meg i å rope til romanfigurene mens jeg leser. Men større enn egenskapen til å skildre det mellommenneskelige, er Lundes utrolige evne til å synliggjøre for oss de katastrofale konsekvensene klimaendringer og miljøforurensing vil få om vi ikke tar grep - i går. Og jeg må innrømme at den sterkeste følelsen jeg satt igjen med etter å ha lest siste side av Prezwalskis hest, var motløshet. For vil vi klare å stoppe i tide? Er vi ikke allerede kommet for langt? Eller kan naturen selv greie å ordne opp, også denne gangen? Lunde har skrevet en roman og en serie som alle burde lese, for egen samvittighets skyld, men også for de kommende generasjoners skyld. Og så er det tid for handling.

E
Egil Flønes – 12.11.2019

– Maja Lunde skriver strålende og direkte om folk og dyr. Og om forholdene mellom folkene i ulike tidsepoker. Anbefales.

E
Egil Flønes – 12.11.2019

– Strålende

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 17.09.2019

– Det er et ambisiøst prosjekt Maja Lunde har satt i gang. Først fikk hun en hel verden med lesere til å se og forstå bienes enorme betydning i kretsløpet vårt. Deretter lot hun oss ta del i frykten og hjelpeløsheten mennesker opplever ved intens tørke i deler av verden. Nå går hun videre. Ikke bare skal hun lære oss boktittelen Przewalskis hest (uttales Pzewalski), men hun gir oss igjen noe å tenke på. Mennesket er en av mange arter som er gjensidig avhengige av hverandre. Hva er forskjellen på oss og dyrene? Vi mennesker påvirker andre arter og kanskje er vi mer til skade enn til gagn, men samtidig er vi også i stand til å rette opp våre feil. Maja Lundes historier er på mange måter historier om sårbarhet, både om menneskenes og naturens sårbarhet. Det er historier som får oss til å reflektere slik god litteratur skal gjøre. Det er ikke til å legge skjul på, Przewaksis hest er sannsynligvis den romanen du leser i år med det vanskeligste navnet, men en ting er helt sikkert, når du leser opplever du å lese en viktig roman. Ikke bare er den aktuell, det er også en fantastisk god leseopplevelse!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Przewalskis hest:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv