Min side Kundeservice Bli medlem

Duft av jul

en kjøkkenhåndbok for juletiden

Fantastisk smaker og gode beskrivelser - Duft av jul høyner julestemningen flere hakk. Les mer

545,-

599,- Spar: 54,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Presentert av Bente Einan Eriksen

Jeg slår opp i den nye julekokeboka til Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen, og hva fanger blikket? Jo, det beste som fins. Sild! Karrisild, sildesalat, sennepssild, sild med ingefær og koriander. Og hjemmelaget leverpostei. Tradisjonelle og utradisjonelle varianter av julemat i alle farger, fasonger og varianter. Ribbe på flere vis ... masse godt som kanskje ikke trenger å høre jula til, men kan lages ellers i året også. Alt lekkert presentert med fantastiske bilder av Stian Broch. Jo, denne boka skal nok få erstatte den gamle julekokeboka som har gjort sitt de siste årene.Stor bredde
Hellstrøm kaller boka «en kjøkkenhåndbok for juletiden». Men det er mye her som ikke trenger å begrenses til den søte juletid. Her finner du mange hovedretter som fint kan serveres ellers i året, og du finner oppskrifter på spennende tilbehør og desserter. Svisker kokt i rødvin og servert med pisket krem, tror jeg for øvrig blir noe nytt å teste hjemme hos meg. Det ser unektelig ganske fristende ut og krever ikke store kunster av kokken. Desserten Dronning Maud ser heller ikke dum ut, og ble «oppfunnet» av en konditor i Haugesund da dronningen og kongen var på kroningsferd i 1906. Den er imidlertid litt for avansert for en med gelatinskrekk (har aldri fått til dette), men jeg skal vurdere å gi den et forsøk. Dette er heldigvis ingen slankebok, så kaker og konfekt serveres i hopetall, og selv vi med en liten hang til julemotstand gleder oss. Tante Marits Olorosokake eller Canelés, for eksempel. Kanskje må man begynne å øve seg på disse litt tidlig?

Julen betyr tradisjoner. De fleste serverer det samme hvert år, men det vil alltid være rom for forbedringer og fornyelser når det er Hellstrøm som gir oss sine egne oppskrifter.

Detaljer

Forlag
Gursli Berg
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
301
ISBN
9788293311034
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Duft av jul
Format
27 x 21 cm
Nr
8057230

Om forfatterene

Eyvind Hellstrøm er en pionér i det moderne nordiske kjøkkenet. I 27 år var han chef på tostjernersrestauranten Bagatelle i Oslo (1982–2009). Han har gitt ut en rekke kokebøker og er for tiden aktuell med Masterchef på TV3.

Kristin Jacobsen er kokk og forfatter. Hun lærte kokkefaget hos Hellstrøm på Bagatelle (1990–1993), Paul Bocuses kulinariske universitet i Lyon (1993–96) og på restauranten Troigros i Roanne (1996).

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Duft av jul:

Fyr opp!
Ny!

Fyr opp!

Kristoffer Tømmerbakke
Innbundet 
349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Yngre

Hanne S. Finstad
Innbundet 
429,-
 
Årene
3 for 2

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
79,- 229,-

Julemat

Ida Gran-Jansen
Paperback 
272,- 299,-
 
Din Vilma
3 for 2

Din Vilma

Gudrun Skretting
Innbundet 
79,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv