Smaken av Hellstrøms verden
«Like mye et praktverk for matelskere som den er en praktisk kokebok for ujålete hjemmekokker. ... Nyt hver side.»
Svein Lindin, Vinofil
Vinner av Kokebokprisen 2024!
– Kombinasjonen av utsøkt mat og interessant og underholdende historiefortelling i tekst og bilder gjør dette til en festforestilling av en bok, sier juryen, om boka der Hellstrøm presenterer sine egne favoritter.
Skrevet av: Runhild, Redaktør
Nytt kokebok-mesterverk av Eyvind Hellstrøm og Anita Rinnan med masse inspirasjon og motivasjon til matlaging og kokekunst.
Hva blir Norges mest kjente mesterkokk selv inspirert av? Hvor henter han impulser, ideer, glede og inspirasjon fra? Det finner du ut i Smaken av Hellstrøms verden!
Med sedvanlig entusiasme og engasjement tar Eyvind Hellstrøm oss med til stedene, menneskene, maten og smakene han selv blir inspirert av. De omlag 100 oppskriftene til både fest- og hverdagsmat er ustsøkt illustrert med Rinnans bilder. Italienske kjøttboller, Kamskjell "Tian", Kyllingbryst supreme, Pommes Paolo, Piggvar "au four", Crêpes – mmmmm ...
Visste du at Hellstrøms inspirasjon ikke nødvendigvis hentes fra avansert kokekunst? For ham er det viktigste entusiasme kombinert med god mat og ditto atmosfære som setter deg i godt humør.
En festforestilling av en bok
– Inspirasjon er ingen selvfølge, den kommer ikke dalende ned fra himmelen. Inspirasjon må tennes, det må gnistre og sprake, jeg må se og høre og lukte at det skjer noe, erklærer Hellstrøm.
Da boka nylig vant Kokebokprisen 2024 sa juryen: – Kombinasjonen av utsøkt mat og interessant og underholdende historiefortelling i tekst og bilder gjør dette til en festforestilling av en bok.
Detaljer
- Forlag
- Kagge
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Norsk Bokmål
- Sider
- 267
- ISBN
- 9788248936497
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2024
- Format
- 26 x 20 cm
- Nr
- 8226040
Om forfatteren
EYVIND HELLSTRØM (f. 1948) er Norges mest kjente mesterkokk med en rekke bokutgivelser og tv-programmer bak seg. Foruten kokkekunst er han kjent fra en rekke tv-programmer som 'Hellstrøm rydder opp', 'Truls à la Hellstrøm' og mangel flere. Hellstrøm var kjøkkensjef på gourmetrestauranten Bagatelle i 27 år. Han har den populære Instagramkontoen «hellstroms_verden», som han driver sammen med kjæresten, Anita Rennan.
ANITA RENNAN (f. 1980) er utdannet grafisk designer og har jobbet i reklamebyrå og med produksjonsledelse i flere tv-programmer. Hun har en lidenskap for fotografering og deler interessen for reise og mat med sin livspartner, Eyvind Hellstrøm.
Bla i boka
Anmeldelser
«Like mye et praktverk for matelskere som den er en praktisk kokebok for ujålete hjemmekokker. ... Nyt hver side.»
Svein Lindin, Vinofil
«Århundrets fineste kokebok ... fylt av kjærlighet og opplevelser.»
Appetitt.no