Sommer
Lise Finckenhagen Sara Johannessen Meek (Fotograf)
Mesterkokk Lise Finckenhagen hyller årstidene med oppskrifter til store og små anledninger, laget med norskproduserte råvarer. Her er det høy vann-i-munnen-faktor!
Les mer
Skrevet av: Runhild, Redaktør
Sommer er den den første boken i en ny serie hvor kokk og matformidler Lise Finckenhagen hyller årstidene. Her får du oppskrifter til små og store anledninger, laget med norskproduserte råvarer.
Du får deilig mat til grill og uteliv, alt fra stekt småmakrell med rømmesaus og nypoteter, til grillet kylling og den beste hvite pizzaen. Det blir oppskrifter for varme dager hvor du bare vil ha noe lett, fresht og raskt. Aspargessalat, gulrothummus, bakt purre og åpen lasange.
Trøstemat for regnværsdager er også helt nødvendig i den norske sommeren. En deilig kremet fiskesuppe, smørstekt kantarelltoast, snitzel av glad gris og en lekker tarte flambee. Det er også oppskrifter med sommerbærene og alt annet du kan plukke med deg på din sti. Rabarbrasuppe, hylleblomstsirup og tilslørte plommer. Og sist, men ikke minst - maten til sommerens festlige lag, med juliribbe, bursdagskake for sommerbarn og en lekker helgrillet piggvar. Og mye, mye mer. Totalt 65 helt nye oppskrifter fra hele Norges kokke-Lise!
Lise Finckenhagen er en av Norges mest etablerte matformidlere, kjent gjennom NRK, VG og en lang rekke tv-programmer. I denne bokserien viser hun fram de beste råvarene fra hver sesong.
Detaljer
- Forlag
- Cappelen Damm
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 181
- ISBN
- 9788202800505
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2025
- Format
- 26 x 20 cm
- Nr
- 8227861
- Serie
-
Årstidene
Om forfatteren
Lise Finckenhagen (f. 1976) er mesterkokk og en populær matformidler. Hun begynte som lærling hos Eyvind Hellstrøm på legendariske Bagatelle som 17-åring, har jobbet på Annen etage og hatt rollen som dessertkokk på anerkjente Oro.
Finckenhagen har vunnet Young chef of the year, konkurrert med det norske laget i Bocuse d’Or, og har gjennom sin karriere opparbeidet seg ry som en av Norges dyktigste og mest folkekjære kokker. Finckenhagens unike talent og utstråling fant etter hvert veien til tv-skjermen der mange ble kjent med henne som «Kokke-Lise» fra Frokost-tv. Hun har skrevet en rekke kokebøker, har arrangert mat- og vinkurs i Toscana, vært ekspertkokk i det populære matlagingsprogrammet Masterchef og fast matspaltist i VG Helg i en årrekke.
Lise Finckenhagen har solgt over 100 000 kokebøker i Norge, blant annet God mat hele uka (2019), I Lises gatekjøkken (2017) og Lises jul, som kom helt til finalen i kåringen av Årets kokebok 2016.