Meny
Ingrid Espelid Hovig: Tradisjonen tro

Tradisjonen tro

Ingrids julemat og juletradisjoner

; Line Dammen (Fotograf) ; Victoria Wilhelmsen (Fotograf) ; Line Dammen (Bidragsyter) ; Victoria Wilhelmsen (Bidragsyter)

Skap den beste juletradisjonen for deg og dine med Ingrid Espelid Hovigs fantastiske juleoppskrifter og smarte tips.

Les mer
Kokebok
Jul
Inspirerende
Populær
Vår pris
179,-
Spar
270,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 179,-
Spar: 270,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Kom i julestemning

Fyll hjemmet ditt med duften av gylne, nystekte julekaker, inviter nære og kjære på deilige middagsretter og kos deg med å lage smakfullt tilbehør. Hele Norges Ingrid Espelid Hovig hadde alltid de beste oppskriftene og de smarteste tipsene til oss hjemme. Nå er de tradisjonsrike oppskriftene som hører julen til, samlet i et kresent utvalg, bare ørlite justert for vår tid.

De beste oppskriftene
75 av Ingrid Espelid Hovigs beste oppskrifter på alt fra kaker, julemat og desserter som det er ekstra koselig å samles rundt bordet med i juledagene. For Ingrid Espelid Hovig var maten og sangen de viktigste ingrediensene når hun samlet folk rundt bordet, for sangen skaper en helt egen stemning.

Den gode stemningen
Her er julekakene, som var det Ingrid selv koste seg mest med å lage før jul. Gyllengule goro, fattigmann, krumkaker og sandkaker – alltid bakt med omhu. Hun hadde som tradisjon å gi småkaker pent fordelt i små bokser med rødt bånd og sløyfe på som gaver til alle rundt henne. Julemåltidene er sikret når du følger Ingrids velprøvde oppskrifter, og det formelig lukter jul fra boksidene i denne vakre, stemningsfylte boka.

Skap noe fint sammen
Juleforberedelsene kan man samles og gjøre sammen – familie og venner. Tradisjonen tro er laget av Ingrids nærmeste og er helt i hennes ånd. Den er inspirert av historier hun har fortalt over mange år, om hvordan det var å feire jul som Norges fremste julematmor, og er ført i pennen av Ingrid Espelid Hovigs nære venn, redaktør og forlegger gjennom mange år, Lars Røtterud.

Sangene var, sammen med maten, de viktigste ingrediensene når Ingrid Espelid Hovig samlet sine rundt bordet.

TIL INGRIDS MINNE
«Mens vi har laget denne boken, har jeg tenkt mye på hvordan Ingrid arbeidet – systematisk og med en letthet. For Ingrid var arbeidet noe av det viktigste i livet. «Arbeidet gir livet mening», sa hun ofte. Hun var ansatt i NRK i en årrekke og formidlet matkunnskap til de tusen hjem med den enkle filosofien at maten hun presenterte, skulle være sunn, lettvint og knyttet til tradisjonen … Ingrid var opptatt av at alle måtte skape sine egne tradisjoner og velge de skikkene de likte best, gjerne tradisjonsrik julemat med en ny vri. Tradisjoner som ikke lot seg fornye, ville visne og bli borte, mente hun. I denne boken har vi hentet fram noen av Ingrids kjæreste juleoppskrifter.»
Lars Røtterud i forordet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 275
ISBN: 9788205541122
Utgave: 1. utg.
Format: 25 x 21 cm
Nr: 8190046
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

INGRID ESPELID HOVIG (1924 – 2018) var hele Norges matmor. Hun var en populær tv-kokk i Fjernsynskjøkkenet og ga ut over 50 kokebøker. Med sin bakgrunn som husstellærer ivret hun for at unge folk skulle lære seg å lage god og sunn mat, og hun var en kjent nasjonal aktør innen ernæringsarbeid. I 1994 ble hun slått til ridder av St. Olavs Orden, 1. klasse for sin uvurderlige innsats.