Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Profetene i Evighetsfjorden

"Etter å ha vært med på en avslutning så dramatisk og så fintfølende poetisk at jeg nesten kjenner lukten av brent by i neseborene, drister jeg meg til å være litt profet selv. Om ikke romanen blir en vinner under juletreet, spår jeg at den vil bli husket av heldige lesere som bokhøstens mest spektakulære litterære opplevelsesreise."

VG

For Profetene i Evighetsfjorden fikk Kim Leine Nordisk råds litteraturpris i 2013.

Romanen er inspirert av virkelige hendelser i det store dansk-norske riket mot slutten av 1700-tallet. Boken tar deg med til Københavns gater, Grønlands vidstrakte natur, på sjøreiser og hvalfangst, en fottur på tvers av Norge og Københavns store brann i 1795. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

For Profetene i Evighetsfjorden fikk Kim Leine Nordisk råds litteraturpris i 2013.

Romanen er inspirert av virkelige hendelser i det store dansk-norske riket mot slutten av 1700-tallet. Boken tar deg med til Københavns gater, Grønlands vidstrakte natur, på sjøreiser og hvalfangst, en fottur på tvers av Norge og Københavns store brann i 1795. Romanen er en bredt anlagt fortelling om et kulturmøte på godt og vondt, om umuligheten av å finne hjem og den store drømmen om frihet.

Kolonien Sukkertoppen, Vestgrønland, 1793:

En kvinne sparkes ut over en klippe og faller i døden. Koloniens dansk-norske prest, Morten Falck, har hjemlengsel. Hans grønlandske hjelpeprest fortæres av sinne og sorg. Fiendskapet mellom grønlendere og kolonister vokser. Det kommer skip én gang i året.

Langt inne i landet er det brudt ut opprør blant de kristne grønlendere, ledet av profeten Habakuk og hans kone Maria Magdalena. De drømmer om frihet, likhet og brorskap, 4.000 km nordvest for Paris og Den Franske revolusjon. Morten Falck er splittet: Skal han håndheve den danske overmakt eller la seg beruse av de grønlandske frihetsdrømmene?

Terningkast 6

Arne Hugo Stølan, VG"(...) en enormt spennende roman"

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv"En milepæl, et mesterstykke (...) en medrivende, velkomponert, bevegende og velgjennomtenkt roman.»

Erik Skyum-Nielsen, Information"vil bli husket av heldige lesere som bokhøstens mest spektakulære litterære opplevelsesreise."

Ellen Sofie Lauritzen, Dagbladet"en enormt spennende roman om da opplysningstiden, kolonitiden, urfolk og kristendom støtte hardt mot hverandre på et sted som virket

avsides for nesten alle."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv«en storslått roman. Kim Leine skriver så man skjermer seg for ild og skutter seg for is»

Klaus Rothstein, Weekendavisen"Etter å ha vært med på en avslutning så dramatisk og så fintfølende poetisk at jeg nesten kjenner lukten av brent by i neseborene, drister jeg meg til å være litt profet selv. Om ikke romanen blir en vinner under juletreet, spår jeg at den vil bli husket av heldige lesere som bokhøstens mest spektakulære litterære opplevelsesreise."

Ellen Sofie Lauritzen, DagbladetTerningkast 6

"Kjemperoman om kolonimakten Danmarks behandling av Grønland på slutten av 1700-tallet, om kåte misjonærprester og lokale spirituelle vekkelser, og om en fascinerende tvisynt hovedperson fanget mellom teologiens forjettelser og rasjonalismens klarhet."

"Glad i historiske romaner? Da er Kim Leine din mann!"

Arne Hugo Stølan, VG«Kim Leine overbeviser med monumental roman om modige nordlige partisaner. En milepæl, et mesterstykke og et monument over danskenes mistede uskyld. (...) en medrivende, velkomponert, bevegende og velgjennomtenkt roman.»

Erik Skyum-Nielsen, Information«Kim Leine har skrevet en storslått roman. Kim Leine skriver så man skjermer seg for ild og skutter seg for is, klør seg for lys i parykker og vrenger seg av spekklukt og svettedunst.»

Klaus Rothstein, Weekendavisen«Leine er en mann med både overblikk over grunnleggende motsetninger, som han tegner skarpt og uten overforbruk, og sans for konkrete, fysiske, både vemmelige og komiske saftige detaljer. Profetene i Evighetsfjorden bør bli et gjennombrudd.»

Marie Tetzlaff, Politiken«Storslått ny roman fra Kim Leine (...) han har en formidabel evne til å veksle mellom en lakonisk registrerende og sterk billedlig skrivestil. Det er i lange passasjer detaljert brutalt, men ikke desto mindre sterkt og umulig å legge fra seg.»

Per Krogh Hansen, Berlingske Tidende«Kim Leines storslåtte Grønlandskrønike Profetene i Evighetsfjorden er en bok langt ut over det alminnelige. Anbefales på det varmeste.»

Christina Blangstrup Dahl, Dagbladenes Bureau«Ubesværet, troverdig og dypt fengslende lykkes han i å forene den faktiske viten med fiksjonens personer og levende liv. Det er en bok som virker som om den er skrevet av nødvendighet, gjennomsyret av en stadig utforskning av hva det er som driver mennesket.»

Mai Misfeldt, Kristeligt Dagblad

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
557
ISBN
9788202419158
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Profeterne i Evighedsfjorden
Format
21 x 13 cm
Priser
Nordisk Råds litteraturpris 2013
Serie
Cappelen Damms bestselgerromaner
Profetene i Evighetsfjorden 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Etter å ha vært med på en avslutning så dramatisk og så fintfølende poetisk at jeg nesten kjenner lukten av brent by i neseborene, drister jeg meg til å være litt profet selv. Om ikke romanen blir en vinner under juletreet, spår jeg at den vil bli husket av heldige lesere som bokhøstens mest spektakulære litterære opplevelsesreise."

Ellen Sofie Lauritzen, Dagbladet

"(...) en enormt spennende roman om da opplysningstiden, kolonitiden, urfolk og kristendom støtte hardt mot hverandre på et sted som virket avsides for nesten alle."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Gled deg til en 560 sider bredt anlagt og råspennende roman fra kolonitidens Grønland."

Tara

"Historia er medrivande, og dei ekspressive skildringane av ulike livs- former på slutten av 1700-talet er fascinerande, frå kvalfangst til piping avprestekragar."

Aina Basso, Klassekampen

Medlemmers vurdering

A
Arve Plassen – 26.05.2020

– Interessant og veldig godt beskrevet om den tidas spesielle samfunnsforhold.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Profetene i Evighetsfjorden:

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
249,- 399,-
 

Svik

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv