Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Rød mann/sort mann

roman

«Norsk-danske Kim Leine har skrevet en ny, storslagen roman om Grønland på 1700-tallet og den ulykksalige danske «koloniseringen» av øya. Den dystre, grusomme historien tvinger fram både medfølelse og et hav av ettertanke.»

Arne Hugo Stølan, VG

I Kim Leines episke storverk Rød mann/Sort mann følger vi den danske koloniseringen av Grønland i første halvdel av 1700-tallet. Vi følger alle dem som frister lykken i det nye landet: guvernøren og de militære, leger, prester, skipskapteiner og håndverkere, men også desertører, tyver og horer. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I Kim Leines episke storverk Rød mann/Sort mann følger vi den danske koloniseringen av Grønland i første halvdel av 1700-tallet. Vi følger alle dem som frister lykken i det nye landet: guvernøren og de militære, leger, prester, skipskapteiner og håndverkere, men også desertører, tyver og horer. Sjelden har en forgangen tid blitt beskrevet med slik sanselighet, innsikt og humor.

Rød mann/Sort mann er en frittstående oppfølger til Profetene i Evighetsfjorden, som vant Nordisk råds Litteraturpris i 2013.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
603
ISBN
9788202622565
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Rød mand - sort mand
Format
21 x 13 cm
Priser
P2-lyttaranes romanpris 2018
Serie
Profetene i Evighetsfjorden 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Norsk-danske Kim Leine har skrevet en ny, storslagen roman om Grønland på 1700-tallet og den ulykksalige danske «koloniseringen» av øya. Den dystre, grusomme historien tvinger fram både medfølelse og et hav av ettertanke.»

Arne Hugo Stølan, VG

«Det er ei historie som stinkar, både bokstavleg og i overført forstand. Av sveitte, brennevin, lik og død. Og av etnisk hovmod, religiøs fanatisme og rasisme.»

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«GRIPENDE MESTERVERK. Realistisk, grotesk og eventyrlig roman om kolonialiseringen av Grønland, anført av en ond prest.»

Stein Roll, Adresseavisen

«Leine demonstrerer enda en gang at han er en gigant i dansk litteratur.»

Bjørn Bredal, Politiken

«Kim Leine overgår seg selv i ny roman»

Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten

«Ifølge Leine skriver han på et tredje bind om kolonialiseringen av Grønland. Den gleder jeg meg til, når jeg bare har fått summet meg litt. For dette er sterk kost.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Beiskt, brutalt og barokt"

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Kim Leines roman Rød mann/sort mann om danskenes kolonisering av Grønland er blitt en storslått og ubehagelig fortelling om nordisk stormannsgalskap. Uvitenhet, grådighet, arroganse, brutalitet og dumhet, men også ekte religiøs fromhet, humor, dristighet og mot er rørt sammen i en roman som flyter lett og underholdende på en grunnmur av solide historiske fakta."

Turid Larsen, Dagsavisen

"Med episk driv, sterke fargar og alle tenkjelege kroppsvæsker målar han eit menneskeleg og politisk drama på breitt lerret. (...) Her er det berre å gle seg til den tredje og siste romanen."

Marta Norheim, Nrk P2

"Intenst og fargerikt om erobringen av Grønland (...) Kim Leines nye roman, Rød mann/ sort mann, er en genistrek. (...) På imponerende vis forenes saftig fortellerkraft med historiske realiteter i en fargerik og nyansert, til tider grufull, men svært intens roman"

Astrid Fosvold, Vårt Land

"(...) den har et umiskjennelig sus av litterær storhet over seg."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rød mann/sort mann:

Etterliv

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
249,- 399,-
 

Svik

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Arr

Auður Ava Ólafsdóttir
Paperback 
189,-

Dalen

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv