Meny
Evnukken - Terents

Evnukken

; Iris Aasen Brecke (Oversetter)

Raffinert romersk situasjonskomedie for første gang på norsk.
Terents (død ca. 159 f.Kr.) er situasjonskomediens mest raffinerte romer, med en enorm innflytelse på senere tiders komedier, fra høykulturelle Holberg til Hollywoods kjærlighetskomedier. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Raffinert romersk situasjonskomedie for første gang på norsk.
Terents (død ca. 159 f.Kr.) er situasjonskomediens mest raffinerte romer, med en enorm innflytelse på senere tiders komedier, fra høykulturelle Holberg til Hollywoods kjærlighetskomedier. Han var fast skolepensum til langt inn på 1900-tallet og var varmt omfavnet av det etablerte, men hans verker var likevel overraskende normbrytende. Mest innovativ er hans bruk av prologen, der han forsvarer og forklarer sine kunstneriske valg.

Evnukken er en av seks bevarte komedier av Terents. Stykket ble første gang oppført 161 f.Kr., og var Terents' aller største suksess. Handlingen byr på forelskelse, forviklinger og forvekslinger, og det ender med løfte om bryllup. Slik sett får det hele en lykkelig slutt, men samtidig er stykket sjokkerende lite politisk korrekt, sett med moderne øyne. En brutal voldtekt er en sentral del av hendelsene. Er det meningen at vi skal le? Eller bli opprørt? Slike spørsmål gjør Evnukken til et av de mest engasjerende stykkene av Terents, også i vår tid.

Gjendiktet fra latin av Iris Aasen Brecke.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 143
ISBN: 9788205480995
Utgave: 1. utg.
Format: 25 x 17 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger