Min side Kundeservice Bli medlem

Hersketeknikker

nyttige og nådeløse

«Sigrid Sollund har skrevet en svært bra bok. For folk flest og eliten.»

Lars Kolbeinstveit, minervanett.no

Hersketeknikkene kan være nyttige, men også nådeløse. Lær å gjenkjenne og parere hersketeknikkene på jobb, hjemme og blant venner og du er spart for mye unødig frustrasjon. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hvordan reagerer du når familie, venner, kollegaer eller andre bruker hersketeknikker for å få deg på defensiven? Blir du sint, skamfull, forvirret eller tar du igjen med samme mynt? Ta et skritt tilbake og ta kontrollen med boka Hersketeknikker.

«SÅ, SÅ, LILLE VENN»
Forfatter og journalist Sigrid Sollund har satt seg grundig inn vår tids vanlige hersketeknikker og skriver med kløkt og vidd om alt fra de klassiske variantene, som «så, så, lille venn», til mistenkeliggjøring, avledningsmanøvre, usynliggjøring, latterliggjøring og både fysiske og språklige teknikker. Til hvert kapittel gis konkrete råd for hvordan du kan parere dem, og et eget kapittel er viet til arenaer for hersketeknikker – blant annet hjemme, på jobb, i politikken og sosiale medier.

BLANT VENNER OG I DE BESTE FAMILIER
– Alle driver med hersketeknikker. Noen alvorlige og andre ikke fullt så alvorlige. Jeg hadde lyst til å se nærmere på hersketeknikkene som brukes for eksempel mellom venner, i parforhold eller på jobben, og fi nne ut hva de har til felles, sier forfatter Sigrid Sollund som har intervjuet rundt 100 mennesker i arbeidet med boka. – Jeg har også intervjuet forskere, psykologer og andre som har kommet med faglige innspill. Jeg forsøkte å lage meg et best mulig inntrykk av hva det gikk ut på, og hva episodene har til felles, forteller hun. (byas.no)

Resultatet er en helt oppdatert bok på hvilke hersketeknikker som brukes i dagliglivet og på jobb, hvordan du kan håndtere dem og – hvis nødvendig – bruke dem selv.

«Gjennom mange år som programleder i debattprogrammer har jeg observert hersketeknikker på nært hold. For ikke å snakke om hvor mange ganger jeg har brukt dem selv. På jobb og hjemme. […] Vi gjør det alle sammen, bevisst og ubevisst; tyr til metoder som gir oss et overtak, og som setter andre ut av spill […] Når vi blir bevisst teknikkene, kan vi kjenne dem igjen og forsvare oss mot dem, eller bare la dem passere uten virkning. Og vi kan ta oss i akt for å bruke dem – eller ty til dem bevisst hvis vi ønsker det.»
Sigrid Sollund

Medlemsvurdering:
En oppdatert og god bok som viser de klassiske hersketeknikkene. Gode beskrivelser av rammene rundt når hersketeknikker oppstår i form og innhold. Med ett godt språk og ofte en undertone av munterhet blir boken underholdende og lærerik.

Kai Christoffersen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
247
ISBN
9788248920564
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 15 cm
Nr
8115680

Om forfatteren

SIGRID SOLLUND er programleder i P2s Dagsnytt 18. Hun er utdannet journalist fra Volda, og har siden studiene jobbet i NRK blant annet som reporter i økonomi- og politikkredaksjonen og som programleder i Alltid Nyheter, Ukeslutt, Søndagsavisa og Politisk kvarter. I tillegg omgir hun seg med hersketeknikker blant venner og familie og litt for ofte overfor sine fire barn.

Medlemsblad

 

Bla i boka

 

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Sigrid Sollund har skrevet en svært bra bok. For folk flest og eliten.»

Lars Kolbeinstveit, minervanett.no

«Reflektert, morsom og konkret. Sigrid Sollund har skrevet en svært bra bok. For folk flest og eliten.» Minerva»

«Klokt, balansert og lett tilgjengelig.» Vårt Land»

Medlemmers vurdering

K
Kai Christoffersen – 12.11.2019

– En oppdatert og god bok som viser de klassiske hersketeknikkene. Gode beskrivelser av rammene rundt når hersketeknikker oppstår i form og innhold. Med ett godt språk og ofte en undertone av munterhet blir boken underholdende og lærerik.

A
Anne H – 05.03.2019

– Hersketeknikk brukes av alle. I denne boken får du et innblikk i i noen typer. Savner litt flere verktøy for eget bruk for å takle personer som anvender hersketeknikk for å trykke andre ned.

L
Lalla – 27.07.2018

– Hysterisk morsom bok for oss i "felten".Her møter en seg selv i døra samtidig som en gløtter over gardina og analyserer andre. Ganske mange uskylde måter hersketeknikker brukes på,men dessverre så alt for mange som blir ofre og tildels skadet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hersketeknikker:

Odin

Katrine Olsen Gillerdalen
Innbundet 
345,- 379,-

Mitt rom

Svein Tore Bergestuen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv