Min side Kundeservice Bli medlem

Kommunikasjon for ledere og organisasjoner

Kommunikasjon er ikke lenger bare en side ved organisasjoner, men snarere en måte å forstå organisasjoner på. Samfunnets økende bruk av digital informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) gjør nå kommunikasjonsarbeid til kjernekompetansen for mange arbeidstakere. Les mer

739,-
Paperback
Ventes til lager 09.07.2024

Logg inn for å se din bonus

Kommunikasjon er ikke lenger bare en side ved organisasjoner, men snarere en måte å forstå organisasjoner på. Samfunnets økende bruk av digital informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) gjør nå kommunikasjonsarbeid til kjernekompetansen for mange arbeidstakere. Et sentralt poeng i denne boken er at kontaktflater mellom menneske og maskiner stiller større krav til menneskenes forståelse av kommunikasjon. Markedsføring og PR er ikke lenger støttetjenester, men sentrale strategiske aktiviteter, og vil gå hånd i hånd med digitaliseringen av organisasjoner. Kommunikasjon i samspill med andre mennesker så vel som organisasjoner og maskiner bør være del av den profesjonelle kompetansen til langt flere deltakere i organisasjonen. Hva er egentlig organisasjonskommunikasjon, og hvordan henger dette sammen med strategi og organisering av arbeid? På hvilken måte spiller digitaliseringen av verden inn i profesjonell kommunikasjon når vi må forholde oss til fenomener som generativ kunstig intelligens og virtuelle nettverksorganisasjoner? Hvilke kommunikative ferdigheter kreves for å lykkes med ledelse, og hvordan henger dette sammen med etikk? Hvordan kan et reflektert forhold til kommunikasjon bidra til å forebygge konflikter, utvikle team og grupper og understøtte læringsprosesser i organisasjonen?
Denne boken gir en innføring i blant annet disse spørsmålene basert på bidrag fra 17 eksperter på kommunikasjon, organisasjon og ledelse. Foruten å være en innføringsbok på universitets- og høyskolenivå henvender den seg også til ledere som ønsker å lære mer om kommunikasjon. Denne tredje utgaven er basert på mange års forskning og undervisning i kommunikasjonsfagene, men er oppdatert til å omfatte de siste årenes utvikling innen digital teknologi, bærekraftsutfordringer og aktuelle etiske problemstillinger. Peggy Simcic Brønn er professor emerita ved Handelshøyskolen BI og har lang erfaring fra forskning og undervisning i virksomhetskommunikasjon. Jan Ketil Arnulf er organisasjonspsykolog og professor ved Handelshøyskolen BI med erfaring fra undervisning og tverrkulturell lederutvikling.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
ISBN
9788245048551
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Kommunikasjon for ledere og organisasjoner

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kommunikasjon for ledere og organisasjoner:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv