BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Misforståelse i Moskva

Kortromanen Misforståelse i Moskva ble skrevet i 1966-67 og var i utgangspunktet tenkt som en del av novellesamlingen La Femme Rompue («Den ødelagte kvinnen»). Men Beauvoir ombestemte seg og byttet ut teksten med en annen. Les mer

189,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Kortromanen Misforståelse i Moskva ble skrevet i 1966-67 og var i utgangspunktet tenkt som en del av novellesamlingen La Femme Rompue («Den ødelagte kvinnen»). Men Beauvoir ombestemte seg og byttet ut teksten med en annen. Kortromanen ble dermed først utgitt på fransk i bokform i 2013.

Misforståelse i Moskva er beretningen om et middelaldrende ektepar i krise, som reiser til Moskva. Paret har motstridende forventninger både til hverandre og til livet som ligger foran dem. I likhet med novellene i La Femme Rompue, er omdreiningspunktet en kvinne som er desillusjonert i ekteskapet og i hverdagen. Her slipper også Beauvoir mannens synsvinkel til, slik at teksten pendler mellom kvinnens og mannens virkelighetsforståelse.

I denne boken henter de Beauvoir inspirasjon fra de gjentatte reisene som hun og Jean-Paul Sartre gjorde til Sovjetunionen mellom 1962 og 1966 på invitasjon fra det sovjetiske forfatterforbundet. Med den kalde krigen og 1960-tallets Sovjet som bakteppe utspiller det seg et lavmælt og opprivende drama mellom ektefellene.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
139
ISBN
9788253043524
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Malentendu à Moscou
Format
20 x 13 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Misforståelse i Moskva:

For to

Simon Strauss
Innbundet 
318,- 349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ixelles
Ny!

Ixelles

Johannes Anyuru
Innbundet 
399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv