Min side Kundeservice Bli medlem
Hovedbok nå

Putins krig mot kvinner

«Sofi Oksanens bok Putins krig mot kvinner får hjertet til å dundre.»

Guri Hjeltnes, VG

Forfatteren Sofi Oksanen går til kamp mot Putins krig mot kvinner. Hun ber oss: Ikke vær likegyldige!

Les mer

429,-
Sendes innen 1 virkedag
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Overgrep satt i system er et eldgammelt krigsvåpen. Det ansees som billig og effektivt, og det rammer i generasjoner framover. Sofi Oksanen vil at verden skal forstå, hun vil at vi skal handle. Derfor skriver hun om krigen i krigen – krigen mot kvinnene – om grusomhetene og ringvirkningene av overgrepene. 

Og akkurat som med romanen Utrenskning, som Oksanen fikk Nordisk råds litteraturpris for i 2008, blir jeg dypt rystet. Hun viser hva denne nedrige krigføringen betyr i praksis, for den enkelte og for hele verdenssamfunnet.

Forbudt bok
Forfatteren har vokst opp med kvinner som har overlevd, men aldri kommet over, overgrepene de ble utsatt for i myndighetens regi. Slik nobelprisvinner Svetlana Aleksijevitsj har dokumentert kvinners liv både under og etter kriger, vil Sofi Oksanen vise hva Putins krigføring gjør med befolkningen.

Både denne og de andre bøkene hennes er forbudt i Russland. «Det at jeg snakker om grandtantes erfaringer, er en forbrytelse på russisk jord. Det at jeg minner om krigsforbrytelser begått av rødearmeen, gjør meg ifølge russisk lov til en forbryter. Å si høyt det jeg husker, er en forbrytelse i Russland,» skriver hun og ber oss innstendig: Ikke forhold deg likegyldig, vend ikke blikket bort!

Seksuell vold er ikke en sak bare for kvinner. Det er en sak for hele menneskeheten, slår hun fast. Hun skriver så godt at det er lett å lese, selv om budskapet er tungt å bære.

Vi anbefaler

— – Seksuell vold er ikke en sak bare for kvinner. Det er en sak for hele menneskeheten, fastslår Oksanen. Hun skriver så godt at det er lett å lese, selv om budskapet er tungt å bære.

Runhild Skjølaas

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
238
ISBN
9788248935711
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Putins krig mot kvinner
Format
22 x 14 cm
Nr
8223912

Medlemsblad

Om forfatteren

Sofi Oksanen (f. 1977) regnes blant de fremste nålevende finske forfatterne. Det internasjonale gjennombruddet kom med Utrenskning (2014, Den norske Bokklubben) som hun fikk Nordisk råds litteraturpris for i 2008. Hun er tildelt Svenska Akademiens nordiske pris for sitt forfatterskap (2013) og ble utnevnt til l´Ordre des Arts et des Lettres for sitt betydningsfulle bidrag til europeisk litteratur i 2019. Bøkene hennes utgis i mer enn 40 land.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Sofi Oksanens bok Putins krig mot kvinner får hjertet til å dundre.»

Guri Hjeltnes, VG

«Oksanen gjer ein formidabel jobb med å kople kunnskap frå fleire område saman, frå eldre historie, andre verdskrighistorie, russiske samfunnsforhold i dag og dei nyaste formene for manipulering gjennom sosiale medium (...) Med sitt sterke og modige engasjement for menneskerettar og ytringsfridom kombinert med tydeleg kritikk av russisk framferd i nærområda og internasjonalt, har Oksanen fått ein viktig, men utsett posisjon som kritisk intellektuell i europeisk offentlegheit.»

Merete Røsvik, Klassekampen

«en knyttneve av en bok ... rystende og skremmende»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«Til å gråte av. Eller brøle av raseri»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«svært overbevisende ... nå står vi midt i et skifte av det globale politiske klima, og da skylder vi oss selv å forstå mer av hva som foregår»

Mari Årolilja Rø, Adresseavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Putins krig mot kvinner:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
393,- 449,-

Stjålet

Ann-Helén Laestadius
Innbundet 
249,- 399,-

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv