Min side Kundeservice Bli medlem

Askefall

roman : et historisk drama fra krigen i Nord-Norge og Europa 1939 - 1945

Sykepleieren og jordmoren Elise blir en del av krigen når Hitlers stolthet slagskipet Tirpitz får base nær Alta i 1942. Ombord i Tirpitz er Karl, en tysk soldat som med nød og neppe overlevde angrepet på Narvik i 1940. Les mer

254,-

279,- Spar: 25,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Sykepleieren og jordmoren Elise blir en del av krigen når Hitlers stolthet slagskipet Tirpitz får base nær Alta i 1942. Ombord i Tirpitz er Karl, en tysk soldat som med nød og neppe overlevde angrepet på Narvik i 1940. Tirpitz truer konvoiene som frakter livsviktig krigsutstyr til russerne og de allierte angriper slagskipet igjen og igjen uten å lykkes. Alta flommer over av soldater, kollaboratører, spioner - og jenter som har kommet i ulykka. I Berlin melder Karls kjæreste Liesel seg frivillig for å oppfylle Hitlers visjoner. Hun følger krigen østover til Krakow. Høsten 1944 snur krigslykken for alvor. Russerne fosser frem på østfronten og en halv million tyske soldater flykter sørover gjennom Finnmark. De brenner ned alt etter seg. I Tyskland står Berlin for fall. Både Karl, Elise og Liesel kjemper på hver sin kant for ikke å gå til grunne i ruinene.

«Askefall» er en historisk roman inspirert av virkelige hendelser fra krigen i Nord-Norge og Europa. Men det er også fortellingen om menneskers vilje, håp og overlevelsesevne når alle valg er umulige. Hva står igjen når freden kommer og asken har lagt seg?

«Askefall» er tredje og siste i en serie selvstendige og avsluttende romaner hentet fra krigen i Nord-Norge og Tyskland. «Seks dager i april» er den første og «Den tapte våren» den andre i serien.

Detaljer

Forlag
SeñorC
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
303
ISBN
9788293621065
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
22 x 15 cm
Serie
Krigen i Nord-Norge 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Askefall:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dyreliv

Auður Ava Ólafsdóttir
Innbundet 
345,- 379,-
 

De tause

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-

8 potte'

Kristine Lillevik
Innbundet 
180,- 198,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv