Meny
Aldri fucke opp - Jens Lapidus

Aldri fucke opp

; Helge Winther-Larsen (Oppleser) ; Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Serie: Stockholm noir 2

«Her møter vi et tidsbilde fra dagens Sverige som er skremmende og fascinerende på samme tid. Med stø hånd bruker han gatas sjargong. Uvant til å begynne med, befriende troverdig mot slutten av boka.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5
I Stockholms underverden fins ikke noe politi. Der regjerer andre makthavere. Det finnes bare én vei. Hindringer ryddes hensynsløst unna. Vil man opp og fram må man respektere sjefen, Radovan Kranjic. Politimannen Thomas Andrén angriper systemet - forstadsgutten Mahmud al-Askori vil diktere betingelsene selv - leiesoldaten Niklas Brogren starter krig mot samfunnet. Les mer
Vår pris
299,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 299,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

I Stockholms underverden fins ikke noe politi. Der regjerer andre makthavere. Det finnes bare én vei. Hindringer ryddes hensynsløst unna. Vil man opp og fram må man respektere sjefen, Radovan Kranjic. Politimannen Thomas Andrén angriper systemet - forstadsgutten Mahmud al-Askori vil diktere betingelsene selv - leiesoldaten Niklas Brogren starter krig mot samfunnet. Alle dras inn i Radovans gravitasjonfelt. Ingenting er umulig, alt er til salgs - men prisen kan bli høy, altfor høy. Inspirert av James Ellroy skaper Jens Lapidus en egen genre, Stockholm Noir. Det Ellroy gjorde med femtitallets Los Angeles i bøker som Los Angeles konfidensielt og Den store tomheten, gjør Lapidus med Stockholm i dag. Bøkene er skrevet i en hardkokt amerikansk stil, og perspektivet er totalt the bad guys. Jens Lapidus skildrer de kriminelles egen logikk som ingen annen har gjort tidligere. Og han skriver om dem som hele mennesker, ikke som ensidig onde skapninger.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Gunn Magni Galaasen, Trønder-Avisa

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202500092
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Aldrig fucka upp
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Her møter vi et tidsbilde fra dagens Sverige som er skremmende og fascinerende på samme tid. Med stø hånd bruker han gatas sjargong. Uvant til å begynne med, befriende troverdig mot slutten av boka.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5

«Jens Lapidus skriver med et svært direkte språk, og det virker som han har veldig god oversikt over Stockholms kriminelle miljøer og sjargong. Boka gjør sterkt inntrykk, ikke bare fordi den er spennende, men mest fordi den er troverdig.»

, Dagbladet

«Ubehaget tar deg i Jens Lapidus' mørke Stockholm Noir-trilogi der vi nå er ved bok to Aldri fucke opp.»

, Vårt Land

« (...) Lapidus bygger med stødig hånd en solid intrige. (...) Man kan ikke annet enn å la seg imponere av energien i denne kraftfulle krimmen.»

, VG

«Jeg tar kanskje munnen for full, men jeg våger påstanden; Jens Lapidus er for tiden Nordens beste kriminalforfatter. Hans tidsbilde fra dagens Sverige er så detaljrikt, så intens, så skremmende og så innsiktsfullt at leseren er og blir hekta.»

, Gudbrandsdølen Dagningen

«Aldri fucke opp er en riktig god roman om livet på skyggesiden i Stockholm. (...) I likhet med den første boken er storbyens underverden, mafia og narkotika sentrale element. Disse temaene skildrer Lapidus med meget stor troverdighet (...) Konklusjon: En uvanlig leseopplevelse som anbefales.»

, Hamar Arbeiderblad