Min side Kundeservice Bli medlem

Bumerker

«Sterk historieforteller.»

Per-Magne Midjo, Steinkjer-Avisa

Ny, mesterlig krimroman av svenskenes nestor i mord og mysterier, Johan Theorin.

Les mer

429,-
Sendes innen 1 virkedag
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

– Jeg har skrevet i mange år, men samtidig har jeg vært interessert i mennesker. Det hører sammen, å snakke med og intervjue mennesker og det å skrive. Og så er jeg veldig interessert i mysterier, i å fundere over dem – gamle og nye, forteller Theorin til Bokklubben da han besøkte Norge nylig.

En hedersmann av en krimhelt
Bumerker, en frittstående fortsettelse av Öland-serien, møter vi Theorins originale krimhelt, den sindige gamle skipskapteinen Gerlof. Han bistår ofte sin grandniese, Tilda, som jobber i politiet. – Gerlof er en kjemperessurs for det lokale politiet. Han kjenner jo alle på øya. Han vet hvem man kan spørre, særlig blant de eldre øyboerne. I bøkene mine er det ofte gamle mysterier. Noen ganger, som i Bumerker, er det en kobling mellom nye og gamle forbrytelser, røper Theorin. – Da er det nyttig for Tilda og de andre i det lokale politiet å rådføre seg med Gerlof for å finne sammenhenger og ledetråder.

Öland som åsted
Theorins krimgåter kan rett og slett bare utspille seg på Öland, med akkurat de forutsetningene. Den lange smale øya er helt spesiell. Havet og vinden er alltid nærværende, og det er helt flatt. Bumerkene som boka har fått tittelen sin etter, har en stor betydning i fortellingen. Da høygravide Tilda og hennes kollega nærmest snubler over to lik i et gammelt, avsidesliggende hus, oppdager de forbindelser til en hemmelig militæroperasjon ledet av en geskjeftig kaptein under 2. verdenskrig. Ved hjelp av Gerlof avdekker de gamle synder som noen fortsatt prøver å skjule, og som setter dem alle i fare...

Jeg anbefaler Bumerker varmt til både nye og gamle lesere av Johan Theorin. Hans øy-univers er, til tross for forbrytelsene, et spennende og godt sted å være.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
414
ISBN
9788252594317
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
21 x 14 cm
Nr
8223920
Serie
Ölandsserien 6

Johan Theorin om Bumerker

Intervju med Johan Theorin

Bokklubbens redaktør Runhild Skjølaas fikk en hyggelig prat med Johan Theorin om hans nye roman, Bumerker, da han gjestet krimfestivalen.

Medlemsblad

Om forfatteren

JOHAN THEORIN (f. 1963) er forfatter og journalist. Debutromanen Skumringstimen (2007) ble tildelt Svenska Deckarakademins pris for beste krimdebut og The CWA John Creasey (New Blood) Dagger. Nattefokk (2008), som er den andre boka i Öland-serien, fikk Glassnøkkelen for beste nordiske kriminalroman. Bumerker er sjette bok i serien etter Blodleie (2010), Gravrøys (2014) og Beinrester (2022). I tillegg har han skrevet den frittstående romanen Sankta Psyko (2012). Bøkene hans utkommer i over tjue land.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Sterk historieforteller.»

Per-Magne Midjo, Steinkjer-Avisa

«Thorin kan det å holde deg på pinebenken til siste side, og igjen er forfatteren usedvanlig god med sine vakre skildringer på Öland, og sine troverdige beskrivelser av karakterene.»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bumerker:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
332,- 379,-
 

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
199,- 429,-
 

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
199,- 399,-
 

Hageboka

André Strömqvist
Innbundet 
409,- 449,-
 

Emma

Jane Austen
Paperback 
199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv