Min side Kundeservice Bli medlem

Den som frykter snøen

«Drivende god krimdebut med et persongalleri du sjelden har lest maken til»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

Bli med til et rufsete Oslo, der byens løse fugler og brutale skyggesider ligger som et troverdig og realistisk bakteppe for en uhyre spennende krimroman!

Les mer

149,-

399,- Spar: 250,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Bøker 3 for 2 Velg flere her

Våkent mareritt

Bli med til et rufsete Oslo, der byens løse fugler og brutale skyggesider ligger som et troverdig og realistisk bakteppe for en uhyre spennende krimroman!

Terapeuten Bjørk Isdahl har tidligere jobbet som profilerer for Kripos, men etter en litt uheldig hendelse driver hun nå egen praksis. En kveld blir hun oppringt av en tidligere klient, en narkoman kvinne som hun så vidt husker fra tida da hun jobbet på en avrusningsklinikk. Azora, som hun heter, vil at Bjørk skal komme og møte henne på Grønland. Normalt ville Bjørk aldri engang vurdert en sånn forespørsel – men det er noe med desperasjonen i stemmen til Azora. Og hvor mange har hun egentlig som hun kan henvende seg til?

En voldsom død
Bjørk tar på seg parkasen og drar ned til Grønland. Etter å ha spurt seg fram et par ganger, finner hun riktig adresse og går inn i bakgården. Der er det ingen – men hun får en følelse av at noen iakttar henne. Så hører hun et skrik, og en kropp deiser plutselig i bakken. Det er Azora. Bjørk gjør det eneste hun kan gjøre – hun ringer politiet.

«Jeg vet hvorfor du har mareritt»
Etter å ha snakket med politiet på åstedet, drar Bjørk hjem, rystet av hele opplevelsen og med skyldfølelse for at hun ikke rakk fram i tide til å høre hva det var Azora ville si. Hun blir ganske overrasket da de to etterforskerne som har saken, dukker opp hjemme hos henne. Det ble funnet et fotografi i klærne til Azora, et bilde av Bjørk med teksten «Jeg vet hvorfor du har mareritt». Politiet lurer på hva det betyr – kjente hun Azora bedre enn hun har gitt uttrykk for?

Den vonde sammenhengen
Bjørk har grusomme mareritt som hun aldri har fortalt til noen. Hvordan kunne Azora vite om dem, og hvorfor hadde hun et foto av Bjørk? Både politiet og Bjørk selv leter etter forbindelsen mellom Bjørk og Azora, men ingen av dem har fantasi til å forestille seg mørket som ligger bak.

Glitrende debut
Denne psykologiske krimromanen er et fascinerende dykk ned i menneskets fortrengte minner, i hvordan fortid og oppvekst former og preger oss selv om vi ikke husker den. Samtidig skildrer denne krimromanen et rufsete Oslo, der byens løse fugler og brutale skyggesider ligger som et troverdig og realistisk bakteppe. Harry Hole ville kjent seg hjemme i Hilde S. Palladinos Oslo, med slitne bakgater og mørke smug.

Vi heier på nye krimstemmer og ønsker Hilde S. Palladino velkommen i klubben!

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
399
ISBN
9788252593006
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Den som frykter snøen
Format
21 x 14 cm
Nr
8202206
Serie
Bjørk Isdahl 1

Medlemsblad

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Drivende god krimdebut med et persongalleri du sjelden har lest maken til»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

«(...) en bra, underholdende og velkomponert roman.» «Er du ute etter en spennende bok til late sommerdager, så plukk opp denne boka her.» «Det hele rundes av med en slutt som nok vil lure selv den mest drevne krimleseren.»

Henning Sviland, Henningbokhylle

«Handlingen er både spenndende, mystisk, interessant og medrivende» «... en flott og usedvanlig krim»

Christian Møgeltoft, Bogrummet.dk

«(...) en godt gjennomarbeidet debutbok.» «H. S. Palladino (53) er en norsk krimdebutant med grep om virkemidlene.» «Avsløringene som kommer på slutten om Azoras skjebne og Bjørks egen bakgrunn vil sikkert overraske selv den mest våkne leser.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Spennende og velskrevet krimdebut med godt driv» «... mange overraskelser og personer som både berører og interesserer oss.» «Palladino skriver med stor energi ...»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den som frykter snøen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ødemark
3 for 2

Ødemark

Stina Jackson
Innbundet 
99,- 379,-
 

Memoria

David Lagercrantz
Innbundet 
363,- 399,-
 
Hitra
3 for 2

Hitra

Samuel Bjørk
Innbundet 
99,- 399,-
 
Gudmoren
3 for 2

Gudmoren

Ingar Johnsrud
Innbundet 
99,- 379,-
 
Rotvelte
3 for 2

Rotvelte

Tove Alsterdal
Innbundet 
149,- 379,-
 

Haiene

Øistein Borge
Innbundet 
384,- 439,-
 
Sarek
3 for 2

Sarek

Ulf Kvensler
Innbundet 
199,- 399,-
 
Våroffer
3 for 2

Våroffer

Anders De la Motte
Innbundet 
99,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv