Det ellevte manus

en Hanne Wilhelmsen-roman

«Gnistrende Anne Holt-krim! | Anne Holt er på sitt aller beste når hun igjen slipper løs sin gamle krimhelt Hanne Wilhelmsen. (...) Det ellevte manus er riktignok en krimroman, men også en av de beste norske bokskildringene så langt av covid-19 pandemien.»

Elin Brend Bjørhei, VG

Politibetjent Henrik Holme sliter med et drap som ingen synes å bry seg om. I desperasjon oppsøker han Hanne Wilhelmsen.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Innbundet
Utsolgt

Hanne Wilhelmsen er tilbake!

Det ellevte manus byr på en skremmende krimfortelling og et kjært gjensyn med Hanne Wilhelmsen.

En eldre mann får sitt livs sjokk da han åpner bagasjerommet på bilen sin. Der finner han en død kvinne, naken og med knust ansikt. Saken havner på bordet til etterforsker Henrik Holme, som ganske snart finner ut at dette skal bli en vanskelig sak. Ingen har meldt kvinnen savnet. Ingen vet hvem hun er. Henrik Holme ser ingen annen utvei enn å vende seg til sin gamle mentor Hanne Wilhelmsen for hjelp.

«Gnistrende Anne Holt-krim!»

Elin Brend Bjørhei, VG, terningkast 6

Lykken er en pandemi
En pandemi har slått inn over verden, til sorg og uro for de aller fleste – men til stor glede for Hanne Wilhelmsen. Hun er for lengst pensjonert fra politiet og har levd i indre eksil i leiligheten sin i en årrekke. Da Norge stenges ned, opplever hun endelig å kunne ta byen sin tilbake. Hun nyter stillheten i folketomme gater.

Det forsvunne manuset
På Norges største forlagshus har den unge redaktøren Ebba Braut bare vært fire dager i ny jobb da pandemien rammer for fullt. Fra et klaustrofobisk trangt hjemmekontor blir hun satt til å jakte på et svært verdifullt, forsvunnet manus fra en av forlagets bestselgende forfattere. Forfattere har ofte noen særegenheter, og akkurat denne forfatteren skriver sitt manus på maskin. Det finnes kun ett eksemplar av manuset fram til forlaget får kopiert opp flere. At dette manuset har forsvunnet er altså full krise, både økonomisk og når det gjelder tap av anseelse. Manuset MÅ finnes.

«Holt har levert blant sine bedre krimromaner»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad, terningkast 5

På seg selv kjenner man andre ...?
Hanne Wilhelmsen har også skrevet en roman. Hun har levert første, og etter hennes eget syn, siste, versjon til forlaget. Boka er ferdig, hevder hun, den trenger slett ikke redigeres. Ebba Braut vinner likevel hennes respekt, og Hanne lar seg trekke inn i letingen etter det savnede manuset.

Det ellevte manus handler om familiehemmeligheter og bedrag, om identitetstyveri og svindel, om forfattere og bokbransje og om hvordan virkelighetslitteratur kan være livsfarlig. Bokstavelig talt. Anne Holt kjenner bokbransjen godt, både forfattere og forleggere, og her er det åpenbart at hun har kost seg med skrivingen. Det ellevte manus sprudler av overskudd, og Hanne Wilhelmsen er tilbake i skikkelig storslag.

Vi anbefaler! 

 

Medlemsvurdering:
Dette er en av de aller, aller, aller beste kriminalromanene jeg har lest. Vel, kanskje den aller beste. Og jeg sluker en god del. En gripende familiehistorie og spennende og drivende plott. Det å bruke pandemien som bakteppe for historien var et sjakktrekk, selvom jeg i utgangspunktet var litt skeptisk til det. (Vi er jo litt lei hele greia, ikke sant?) Den siste fjerdedelen av boka ble slukt rått - det var helt umulig å legge den fra seg. Strålende bok som anbefales på det sterkeste!

Mari

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
410
ISBN
9788252592603
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Nr
8191506
Priser
Sølvkniven 2022
Serie
Henrik Holme 4
Hanne Wilhelmsen 11

Medlemsblad

Om forfatteren

ANNE HOLT (f. 1958) er en av våre fremste og mestselgende krimforfattere. Siden debuten Blind gudinne (1993) har hun solgt nærmere ti millioner bøker på verdensbasis. Hun har mottatt en rekke priser, blant annet Bokhandlerprisen og Rivertonprisen. Hun har også vært nominert til den prestisjetunge amerikanske The Edgar Award, som én av bare tre skandinaver i historien. Flere av bøkene hennes har blitt filmatisert, både for kino og tv. Holt er utdannet jurist og har arbeidet som politifullmektig, advokat og journalist.

Utdrag

Anmeldelser

«Gnistrende Anne Holt-krim! | Anne Holt er på sitt aller beste når hun igjen slipper løs sin gamle krimhelt Hanne Wilhelmsen. (...) Det ellevte manus er riktignok en krimroman, men også en av de beste norske bokskildringene så langt av covid-19 pandemien.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«Holt har levert blant sine bedre krimromaner denne høsten.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

«Holt har sin klo i behold, og vel så det, i den muligens sterkeste boka i en lang karriere.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Holt har levert blant sine bedre krimromaner denne høsten.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

«Holt har sin klo i behold, og vel så det, i den muligens sterkeste boka i en lang karriere.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Holt i særklasse ... Som leser dras man effektivt inn i historien og Holts penn er stødig som alltid. Tvisten og genistreken denne gangen er bruken av parallelle historier, et krimgrep som kun få behersker til fulle. Anne Holt er i en egen klasse der hun svitsjer og fletter historier med stil, kløkt og finurlige vrier.»

Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

«At Anne Holts nyeste bok er skrevet midt i en mørk pandemi er nesten ikke til å forstå. Den sparker, freser, ler og peker nese i alle retninger. Hanne Wilhelmsen, full av kynisk energi, er frekkere i kjeften enn noen gang. Det ellevte manus gnistrer av fortellerglede.»

Per Erik Buchanan Andersen, Litteraturgarasjen

Medlemmers vurdering

K
Krimelsker – 18.07.2022

– Utrolig kjedelig bok.

I
Inghild Hille – 11.07.2022

– En kjedelig bok som Holt selvsagt drar ut med div Corona teorier, hun fremstår som en tøff dame som selvfølgelig har rett i absolutt alt.. Blir nærmest kvalm av å høre på alt vrøvlet hennes,, hun er dessverre blitt alt for høy på seg sjøl !!

M
Mari – 04.03.2022

– Dette er en av de aller, aller, aller beste kriminalromanene jeg har lest. Vel, kanskje den aller beste. Og jeg sluker en god del. En gripende familiehistorie og spennende og drivende plott. Det å bruke pandemien som bakteppe for historien var et sjakktrekk, selvom jeg i utgangspunktet var litt skeptisk til det. (Vi er jo litt lei hele greia, ikke sant?) Den siste fjerdedelen av boka ble slukt rått - det var helt umulig å legge den fra seg. Strålende bok som anbefales på det sterkeste!

J
June Anita Sørensen – 15.12.2021

– Nok en bra bok fra Anne Holt. Kunne nesten ikke legge den fra meg.

S
Stein Sunde – 14.12.2021

– Det ellevte manus

E
Elisabeth.munthejonassen@gmail.com – 14.12.2021

– Spennende ! Vanskelig å legge den fra seg.

T
Tove Pettersen – 14.12.2021

– Det ellevte manus

T
Tove Pettersen – 14.12.2021

– Det ellevte manus

T
Tove Pettersen – 14.12.2021

– Det ellevte manus

S
Solbjørg Fyrileiv – 14.12.2021

– Det ellevte manus

T
Tove Monsson – 14.12.2021

– Fantastiskt! Anne Holt leverer, som alltid! Men dette var rett og slett ei av dei beste.

I
Inger Marita – 14.12.2021

– Drivende god! Veldig vanskelig å legge fra seg! Uventet slutt, ALT en krimbok skal inneholde!

K
Kari – 24.11.2021

– Skarpt, finurlig, morsomt og spennende.

A
Anne-Lynn – 16.11.2021

– Ble skuffet, litt for langdrygt. Holt har skrevet mye bedre bøker enn denne.

B
Berit – 16.11.2021

– Historien mangler troverdighet. Ok tidtrøyte.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det ellevte manus:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer
199,-

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
199,- 399,-
 
Elskeren
149,-

Elskeren

Helene Flood
Innbundet 
149,- 399,-
 
Sak 1569
129,-

Sak 1569

Jørn Lier Horst
Innbundet 
129,- 399,-
 
Ødemark
99,-

Ødemark

Stina Jackson
Innbundet 
99,- 379,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv