Meny
Anne Holt: Det ellevte manus

Det ellevte manus

en Hanne Wilhelmsen-roman

Serie: Henrik Holme 4

«Gnistrende Anne Holt-krim! | Anne Holt er på sitt aller beste når hun igjen slipper løs sin gamle krimhelt Hanne Wilhelmsen. (...) Det ellevte manus er riktignok en krimroman, men også en av de beste norske bokskildringene så langt av covid-19 pandemien.»

, VG Terningkast 6

Politibetjent Henrik Holme sliter med et drap som ingen synes å bry seg om. I desperasjon oppsøker han Hanne Wilhelmsen.

Les mer
Drap
Serie
Bestselger
Sidevender
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Hovedbok i Bokklubben Fakta, Den norske Bokklubben, Bokklubben Krim og Spenning og Bokklubben Nye Bøker
Utsendelsesuke: 45. Avbestillingsfrist: 25. oktober
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Hovedbok i Bokklubben Fakta, Den norske Bokklubben, Bokklubben Krim og Spenning og Bokklubben Nye Bøker
Utsendelsesuke: 45. Avbestillingsfrist: 25. oktober

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Hanne Wilhelmsen er tilbake!

Det ellevte manus byr på en skremmende krimfortelling og et kjært gjensyn med Hanne Wilhelmsen.

En eldre herremann får sitt livs sjokk da han åpner bagasjerommet på bilen sin. Der finner han en død kvinne, naken og med knust ansikt. Saken havner på bordet til etterforsker Henrik Holme, som ganske snart finner ut at dette skal bli en vanskelig sak. Ingen har meldt kvinnen savnet. Ingen vet hvem hun er. Henrik Holme ser ingen annen utvei enn å vende seg til sin gamle mentor Hanne Wilhelmsen for hjelp.

Lykken er en pandemi
En pandemi har slått inn over verden, til sorg og uro for de aller fleste – men til stor glede for Hanne Wilhelmsen. Hun er for lengst pensjonert fra politiet og har levd i indre eksil i leiligheten sin i en årrekke. Da Norge stenges ned, opplever hun endelig å kunne ta byen sin tilbake. Hun nyter stillheten i folketomme gater.

Det forsvunne manuset
På Norges største forlagshus har den unge redaktøren Ebba Braut bare vært fire dager i ny jobb da pandemien rammer for fullt. Fra et klaustrofobisk trangt hjemmekontor blir hun satt til å jakte på et svært verdifullt, forsvunnet manus fra en av forlagets bestselgende forfattere. Forfattere har ofte noen særegenheter, og akkurat denne forfatteren skriver sitt manus på maskin. Det finnes kun ett eksemplar av manuset fram til forlaget får kopiert opp flere. At dette manuset har forsvunnet er altså full krise, både økonomisk og når det gjelder tap av anseelse. Manuset MÅ finnes.

På seg selv kjenner man andre ...?
Hanne Wilhelmsen har også skrevet en roman. Hun har levert første, og etter hennes eget syn, siste, versjon til forlaget. Boka er ferdig, hevder hun, den trenger slett ikke redigeres. Ebba Braut vinner likevel hennes respekt, og Hanne lar seg trekke inn i letingen etter det savnede manuset.

Det ellevte manus handler om familiehemmeligheter og bedrag, om identitetstyveri og svindel, om forfattere og bokbransje og om hvordan virkelighetslitteratur kan være livsfarlig. Bokstavelig talt. Anne Holt kjenner bokbransjen godt, både forfattere og forleggere, og her er det åpenbart at hun har kost seg med skrivingen. Det ellevte manus sprudler av overskudd, og Hanne Wilhelmsen er tilbake i skikkelig storslag.

Vi anbefaler! 

 

Fakta

Medlemsblad

Om forfatteren

ANNE HOLT (f. 1958) er en av våre fremste og mestselgende krimforfattere. Siden debuten Blind gudinne (1993) har hun solgt nærmere ti millioner bøker på verdensbasis. Hun har mottatt en rekke priser, blant annet Bokhandlerprisen og Rivertonprisen. Hun har også vært nominert til den prestisjetunge amerikanske The Edgar Award, som én av bare tre skandinaver i historien. Flere av bøkene hennes har blitt filmatisert, både for kino og tv. Holt er utdannet jurist og har arbeidet som politifullmektig, advokat og journalist.

Utdrag