Meny
 

Fallesjuke

«Et åpenbart fortellertalent...Velskrevet og kvikk, morsom og spennende bok»

, NRK
En erfaren fallskjermhopper dundrer i bakken framfor hundrevis av sjokkerte tilskuere under Ekstremsportveko på Voss. Hva var det som gikk galt? Les mer
Vår pris
60,-
Spar
319,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 60,-
Spar: 319,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Alle går ut fra at det er en grusom ulykke. Ekstremsport er tross alt farlig. Men politiets undersøkelser viser at fallskjermen til den omkomne småbarnsmora Veslemøy Liland er tukla med, og drapsalarmen går. Hvem ville henne til livs – og hvorfor?

Et scoop
Drapet gjør at Agnes Tveit, tidligere VG-reporter, nå hjemflytta lokalavisjournalist, våkner opp fra en yrkesmessig dvale. For hva slags grunn skulle noen ha for å ta livet av en småbarnsmor? Ektemannen kommer raskt i søkelyset, men Agnes kan ikke fri seg fra at svaret kan ligge i offerets historie, et sted i deres felles ungdomstid.

Fallesjuke
Snart oppdager hun at den vakre vestlandsbygda skjuler mange hemmeligheter – noen tilsynelatende prosaiske, andre så mørke at de ikke lar seg snakke om, selv flerfoldig år senere. Hvordan kunne det ha seg at Veslemøy fortsatt hoppet i fallskjerm, når hun hadde epilepsi? Og kan den dårlige økonomien til Ekstremsportveko ha hatt noe med drapet å gjøre? Og ble Veslemøy virkelig utsatt for en voldtekt da hun var ung – og kan det ha forårsaket drapet nå, så lenge etter?

Friskt pust
Fallesjuke er en roman om nære vennskap og dype svik, om å bryte opp og om å vende tilbake. Fortellingen har røttene godt planta i norsk bygdeliv og virkelighet – dog på den mer spektakulære siden. Vakre Voss og ikke minst ekstremsportveko gir en fantastisk ramme til en krimroman der historien skjuler mørke gjerninger. Og noen går svært langt for at disse hemmelighetene skal holdes skjult – for evig tid.

Fakta

Medlemsblad

Om forfatteren

RANDI FUGLEHAUG er journalist og forfatter. Hun har tidligere gitt ut bøkene På kanten, Slik blir du statsminister og Englepappa på Kagge Forlag.

Utdrag

Anmeldelser

«Et åpenbart fortellertalent...Velskrevet og kvikk, morsom og spennende bok»

, NRK

«Fartsfylt vossakrim ... nytt og forfriskende.»

, Bergens Tidende

«Underhaldande, morosam og god. ein pageturner.» Avisa Hordaland»