Min side Kundeservice Bli medlem

Fremmedlegeme

krimroman

«Unni Lindell befinner seg i det absolutte toppsjiktet av norske krimforfattere.»

Sindre Hovdenakk, VG

I Lindells kriminalromaner blir vi minnet om alt som ulmer under overflaten i samfunnet rundt oss, og om at vi aldri helt vet hva som kan skjule seg bak fasaden. Politikvinnen Snø er tilbake og må håndtere både brutale drap og sin egen mørke hemmelighet.

Les mer

169,-

429,- Spar: 260,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - krimbøker inntil -75 % Velg flere her

Hvem er farligst?

Da Unni Lindells heltinne Snø blir kalt inn til drapsavsnittet som sommerhjelp, dumper hun opp i en kompleks sak og skaffer seg samtidig en livsfarlig fiende. Klarer hun og etterforskerteamet å finne ut av den uhyrlige sammenhengen før det er for sent?

Norsk kriminallitteratur ville ha vært mange fengslende krimmysterier fattigere uten Unni Lindell. Hennes nye krimheltinne, krølltoppen Snø, som egentlig heter Lydia Winther, har allerede tatt leserne med storm og begeistret Rivertonjuryen. De nominerte den forrige boka med Snø, Nabovarsel, til den ærefulle Rivertonprisen, som Lindell allerede har vunnet to ganger. I Lindells nye bladvender av en krimhistorie, Fremmedlegeme, møter vi Snø, som fortsatt er rystet etter forrige sak. Hun og kollegaen har akkurat tatt fatt på en tilsynelatende grei savnetsak på politikammeret da hun blir ringt opp av Marian Dahle på drapsavsnittet. De vil gjerne ha inn Snø som sommervikar, de trenger en med hennes finurlige evne til å se sammenhenger andre ikke får øye på.

Kode 6
– Finurlighet er en mangelvare, sier Marian Dahle da hun setter Snø inn i hvor de står i etterforskningen av dødsfallet til 23 år gamle June Tabita Hansen. Hun var satt under beskyttelse, «kode 6», på grunn av den voldelige ektemannen, men hadde stukket av. Det er åpenbart et partnerdrap, men hvordan skal de få bevist at den sjalu ektemannen står bak? Snø vil gjerne jobbe med drapsavsnittet igjen. Det er mye mer spennende enn hennes vanlige politijobb, og hun liker godt å være på Marian Dahles team. Dahle er hennes forbilde. At også etterforsker Hay er på samme avdeling, er en bonus. Snø har tenkt litt for mye på ham i det siste, og gleder seg til å se ham på jobben hver dag. Hun trenger uansett noe som kan få tankene bort fra barndomsminnene som har begynt å hjemsøke henne, minner hun mest av alt bare vil glemme igjen.

Hemmelig adresse
Samtidig følger vi Lilja, som har klart å stikke av fra sin voldelige kjæreste og lever i skjul sammen med andre kvinner og barn i samme situasjon. På jordbærgården i skogen føler hun seg trygg, men hun er livredd for hva som kan skje hvis hun må dra videre så kjæresten kan spore henne opp. Her er alle mobiltelefoner konfiskert, og ingen får lov til å gå utenfor gårdens område. Hun gjør seg flittig og nyttig for å kunne bli på gården lengst mulig, hun har ingen andre steder hun kan gjemme seg. Da hun oppdager overvåkingskameraer langs jordene rundt gården og i takrennene, vekkes nysgjerrigheten hennes. For hva skal de være godt for? Og hvorfor blir Dagny som driver gården så avvisende når Lilja vil hjelpe mer til inne i huset? Og hva er det et av barna på gården har sett, som får henne til å gjøre rare ting? Det er noe som skurrer.

En livsfarlig fiende
Etter hvert fører etterforskningen til at Snø og Lilja sine veier krysses. Snø følger sporene fra en rekke uoppklarte forsvinningssaker. Kanskje verken de eller drapssaken i Oslo er så opplagte som de virker? Hun klarer ikke å legge bort at det er noe urovekkende ved sakene, det ligger der og vaker og gir henne ikke fred. Da hun graver dypere, får Snø en farlig fiende. Det blir et kappløp med tiden, og Snø må bruke all sin kløkt og sitt mot for å komme til bunns i saken før flere liv går tapt. At også hennes eget liv kan være i fare, skjønner hun ikke før det nesten er for sent ...

 

Medlemsvurdering:
Veldig spennende. Holdt det den lovte fra første side. Anbelaes.

Eva Sørheim Langnes

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
382
ISBN
9788252593204
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm
Nr
8204934
Serie
Snø 2

Medlemsblad

Om forfatteren

Unni Lindell (f. 1957) er en av Norges fremste krimforfattere, men skriver også barne– og ungdomsbøker. Lindell har utgitt mer enn 85 bøker og solgt til sammen over 6 millioner eksemplarer, oversatt til drøyt 20 språk. Flere av kriminalromanene er filmatisert. Lindells mest kjente figurer er førstebetjent Cato Isaksen og Marian Dahle. Marian Dahle har nå fått en ny kompanjong, Lydia Winther, som går under kallenavnet Snø. Unni Lindell er en av få som har vunnet Riverton-prisen hele to ganger, og ble i 2020 nominert til prisen igjen for Nabovarsel, den første boka med Snø i hovedrollen.

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Unni Lindell befinner seg i det absolutte toppsjiktet av norske krimforfattere.»

Sindre Hovdenakk, VG

Medlemmers vurdering

E
Eva Sørheim Langnes – 27.06.2023

– Veldig spennende. Holdt det den lovte fra første side. Anbelaes.

S
Solveig Voster – 15.03.2023

– En av de beste bøkene hun har skrevet.

A
Anne-May Stoltenberg – 21.10.2022

– Fremmedlegeme, Unni Lindell

B
Brit-Oda Emilsen – 21.10.2022

– Altfor brutal. Orket ikke lese hele boka. Har lest mye av Unni Lindell, men denne var for grov

E
Ellinor Fjellstad – 19.10.2022

– En stor fornøyelse å lese! Fantastiske Unni Lindell!!

S
Susann F. Andersen – 19.10.2022

– Man legger ikke fra seg denne boka. Et kapittel til, nei enda ett, nei ett til…

C
Christin Nordahl – 18.10.2022

– En spennende bok fra start til slutt. Holder deg i ånde, med en spennende twist. Anbefales på det varmeste, på en kald høstkveld👍

A
Ann Kristin knape – 18.10.2022

– 👍

K
Kjersti – 18.10.2022

– Liker historiene om Snø. Vanskelig å legge fra seg. Fenger fra første side.

L
L Bekkevold – 18.10.2022

– Lindell skriver godt, men plottet er litt kjedelig og forutsigbart.

L
Liv – 04.10.2022

– Spennende krim, lettlest. Noe forutsigbar slutt.

M
Maria Linde – 26.09.2022

– Spennende om viktig tema

A
Anne-Lynn – 20.09.2022

– Anbefales. Som alltid er det vanskelig å legge fra seg boken.

A
Anne Haugen – 20.09.2022

– Unni Lindell skuffer aldri.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 30.06.2022

– Den er det mange som har gledet seg til og en av grunnene er Unni Lindell, det er oppskriften på en god bokhøst for mange av oss. Og etter å ha lest kan jeg røpe såpass som at Lindell igjen sprudler av overskudd. Unni Lindell overrasket oss alle med sin forrige krim der hun introduserte oss for Lydia Winther, bedre kjent under navnet Snø. Snø er i utgangspunktet ansatt ved Oslo politikammer, men hun har overbevist Marian Dahle ved drapsavsnittet tidligere. Og til vår alles glede henter de henne inn igjen for å bistå i etterforskningen av et partnerdrap. Det kommer de ikke til å angre på.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fremmedlegeme:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
349,- 399,-

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv