Meny
Unni Lindell: Fremmedlegeme
Fremmedlegeme - Unni Lindell

Fremmedlegeme

krimroman

Serie: Snø 2

«Unni Lindell befinner seg i det absolutte toppsjiktet av norske krimforfattere.»

, VG Terningkast 5

I Lindells kriminalromaner blir vi minnet om alt som ulmer under overflaten i samfunnet rundt oss, og om at vi aldri helt vet hva som kan skjule seg bak fasaden. Politikvinnen Snø er tilbake og må håndtere både brutale drap og sin egen mørke hemmelighet.

Les mer
Politi
Spenning
Drap
Whodunnit
Vår pris
375,-
Spar
54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 375,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Hvem er farligst?

Da Unni Lindells heltinne Snø blir kalt inn til drapsavsnittet som sommerhjelp, dumper hun opp i en kompleks sak og skaffer seg samtidig en livsfarlig fiende. Klarer hun og etterforskerteamet å finne ut av den uhyrlige sammenhengen før det er for sent?

Norsk kriminallitteratur ville ha vært mange fengslende krimmysterier fattigere uten Unni Lindell. Hennes nye krimheltinne, krølltoppen Snø, som egentlig heter Lydia Winther, har allerede tatt leserne med storm og begeistret Rivertonjuryen. De nominerte den forrige boka med Snø, Nabovarsel, til den ærefulle Rivertonprisen, som Lindell allerede har vunnet to ganger. I Lindells nye bladvender av en krimhistorie, Fremmedlegeme, møter vi Snø, som fortsatt er rystet etter forrige sak. Hun og kollegaen har akkurat tatt fatt på en tilsynelatende grei savnetsak på politikammeret da hun blir ringt opp av Marian Dahle på drapsavsnittet. De vil gjerne ha inn Snø som sommervikar, de trenger en med hennes finurlige evne til å se sammenhenger andre ikke får øye på.

Kode 6
– Finurlighet er en mangelvare, sier Marian Dahle da hun setter Snø inn i hvor de står i etterforskningen av dødsfallet til 23 år gamle June Tabita Hansen. Hun var satt under beskyttelse, «kode 6», på grunn av den voldelige ektemannen, men hadde stukket av. Det er åpenbart et partnerdrap, men hvordan skal de få bevist at den sjalu ektemannen står bak? Snø vil gjerne jobbe med drapsavsnittet igjen. Det er mye mer spennende enn hennes vanlige politijobb, og hun liker godt å være på Marian Dahles team. Dahle er hennes forbilde. At også etterforsker Hay er på samme avdeling, er en bonus. Snø har tenkt litt for mye på ham i det siste, og gleder seg til å se ham på jobben hver dag. Hun trenger uansett noe som kan få tankene bort fra barndomsminnene som har begynt å hjemsøke henne, minner hun mest av alt bare vil glemme igjen.

Hemmelig adresse
Samtidig følger vi Lilja, som har klart å stikke av fra sin voldelige kjæreste og lever i skjul sammen med andre kvinner og barn i samme situasjon. På jordbærgården i skogen føler hun seg trygg, men hun er livredd for hva som kan skje hvis hun må dra videre så kjæresten kan spore henne opp. Her er alle mobiltelefoner konfiskert, og ingen får lov til å gå utenfor gårdens område. Hun gjør seg flittig og nyttig for å kunne bli på gården lengst mulig, hun har ingen andre steder hun kan gjemme seg. Da hun oppdager overvåkingskameraer langs jordene rundt gården og i takrennene, vekkes nysgjerrigheten hennes. For hva skal de være godt for? Og hvorfor blir Dagny som driver gården så avvisende når Lilja vil hjelpe mer til inne i huset? Og hva er det et av barna på gården har sett, som får henne til å gjøre rare ting? Det er noe som skurrer.

En livsfarlig fiende
Etter hvert fører etterforskningen til at Snø og Lilja sine veier krysses. Snø følger sporene fra en rekke uoppklarte forsvinningssaker. Kanskje verken de eller drapssaken i Oslo er så opplagte som de virker? Hun klarer ikke å legge bort at det er noe urovekkende ved sakene, det ligger der og vaker og gir henne ikke fred. Da hun graver dypere, får Snø en farlig fiende. Det blir et kappløp med tiden, og Snø må bruke all sin kløkt og sitt mot for å komme til bunns i saken før flere liv går tapt. At også hennes eget liv kan være i fare, skjønner hun ikke før det nesten er for sent ...

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bonnier norsk forlag
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 382
ISBN: 9788252593204
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8204934
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Unni Lindell (f. 1957) er en av Norges fremste krimforfattere, men skriver også barne– og ungdomsbøker. Lindell har utgitt mer enn 85 bøker og solgt til sammen over 6 millioner eksemplarer, oversatt til drøyt 20 språk. Flere av kriminalromanene er filmatisert. Lindells mest kjente figurer er førstebetjent Cato Isaksen og Marian Dahle. Marian Dahle har nå fått en ny kompanjong, Lydia Winther, som går under kallenavnet Snø. Unni Lindell er en av få som har vunnet Riverton-prisen hele to ganger, og ble i 2020 nominert til prisen igjen for Nabovarsel, den første boka med Snø i hovedrollen.